Persoane: Alexandra Sidorovici
Gândiristul Pan M. Vizirescu, IPS Bartolomeu Anania și Preafericitul Patriarh Teoctist

”Nu se poate face un proces al comunismului, pentru că atunci s-ar da totul pe față. Se joacă rumba desființării neamului românesc. Nu uitați să mergeți la Biserică!” - Interviu cu ultimul gândirist, Pan M. Vizirescu (16 august 1903 - 27 ianuarie 2000)

Poetul, scriitorul și ziaristul român Pan M. Vizirescu a fost o mare conștiință a secolulului trecut, fiind unul dintre membrii de bază ai grupării revistei de direcție națională și ortodoxă „Gândirea”, condusă de Nichifor Crainic

Desen de Eugen Mihăescu

Academician Eugen Mihăescu întru apărarea Liceului Mircea Vulcănescu și a memoriei marelui filosof ucis în temnițele NKVD: BOLȘEVICUL ȘI MARTIRUL

Conform legii din 2007, Radu Florian și fiul său Alexandru, profesori de socialism științific la Universitatea din București — primul timp de 50 de ani! — se fac vinovați de "otrăvirea sufletelor tinere”. Cum de nu se regăsesc pe lista lui Tismăneanu din raportul pe care Băsescu l-a citit în Parlamentul României?”

FOTO credit: Emanuel Pârvu

Generalul Iulian Vlad, dezvăluire înainte de moarte: ”Cei de naționalitate evreiască au constituit nuclee esențiale ale Partidului Comunist, la începuturile activității în România”. Despre Brucan: ”Și-a arătat apropierea față de Uniunea Sovietică”

Pe 30 septembrie 2017, Generalul (r) Iulian Vlad, ultimul director al Departamentului Securității Statului a trecut la cele veșnice. Unul dintre ultimele interviuri acordate de Iulian Vlad a fost publicat în Ediția numărul 2 al Dosarelor „Cotidianul”, apărut pe piață la începutul lunii octombrie.