Persoane: Ariana Nicodim
Colaj Constans / ActiveNews: C.DAN de la MNAC și P.LUCACI de la UAP sau înfrățirea între ateliere

Artiștii României se ridică în apărarea pictorului Dinu Pacea după ce președintele UAP Petru Lucaci i-a făcut cadou prietenului său proletcultist Călin Dan atelierul acestuia. Culmea-culmilor, în ciuda actelor UAP, directorul MNAC contestă cadoul primit

Sanda Buțiu: „Mi se pare nedemn să ne ascundem după degete, statute și regulamente când adevărul este evident. Dinu Pacea este un pictor care și pictează, care a crescut, a învățat să picteze și a pictat în atelierul părinților săi și indiferent de găselnițele hârțogărești invocate își merită atelierul Pacea din Pangratti. Să ne onorăm valorile reale!”

Artistul Ion Nicodim în atelierul său ocupat intruziv. Fotografii (în deschidere) de Eugeniu Lupu și Dinu Lazăr (în text)

Scandaloasa conducere a Uniunii Artiștilor Plastici a produs și alte victime în rândul adevăraților artiști ai României. Cazul UAP/Ion Anghel (fiul lui Gh. I. Anghel) împotriva Arianei Nicodim și distrugerea operelor artistului Ion Nicodim

Ne-a parvenit la redacție o reacție din lumea artistică după articolul ActiveNewsRĂZBOIUL « clanurilor » din MNAC-UAP-UNARTE contra artistului PACEA. Un Drept la Replică care adâncește problemele de CORUPȚIE și CONFLICT de INTERESE. Conducerea UAP vrea să arunce în stradă lucrările de artă ale lui Dinu și Ion Pacea.