Persoane: Dacian Cioloș

Deputatul PNL, Matei Dobrovie: Să sperăm că dreapta europeană va conduce UE în următorii ani. E nevoie de revenirea la fundamentele creștine, de curaj și înțelepciune!

Deputatul PNL, Matei Dobrovie, afirmă într-o postare pe contul lui de socializare, că partidul său îl susține pe creștin-democratul Manfred Weber pentru președinția Comisiei Europene, criticându-i pe Dacian Cioloș și grupul Renew Europe (fost ALDE) din Parlamentul European pentru că nu sprijină „dreapta europeană”, reprezentată de PPE.

Jurnalistul Mirel Curea: „Încă o dată, Dacian Cioloș a ajuns ceva, fără ca cetățenii țării lui, România, sau ai țării de adopție, Franța, să fi pus vreo ștampilă direct pe numele său”

Jurnalistul Mirel Curea face în Evenimentul Zilei analiza modului neașteptat în care Dacian Cioloș a devenit lider al unui grup politic din Parlamentul European care, până pe 26 mai, se numea ALDE, iar mai nou a căpătat denumirea de „Renew Europe” (Reînnoim Europa). Acesta se întreabă retoric: „Franțuzoiul Dacian Cioloș va reprezenta România sau va sluji Franța?”.

Dacian Cioloș, ales în fruntea grupului parlamentar al lui Macron și Verhovstadt. Deputatul Daniel Gheorghe: Cioloș reprezintă o pârghie prin care gruparea pan europeană progresistă să supună România la o ofensivă a ideologiilor neo-marxiste, gen 1968

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales, miercuri, liderul nou-înființatului grup ”Înnoim Europa” din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mișcarea „En marche” și Alianța USR-PLUS, așa cum ActiveNews a anunțat încă din 6 mai.

Istoricul Florian Bichir, membru CNSAS: Prin intermediul tatălui său, cadrul activ al Ministerului de Interne, tânărul Dacian Cioloș a făcut armata la Trupele de Securitate. În 1988, tânărul trupet al Securității o păzea pe Doina Cornea

Istoricul Florian Bichir scrie că liderul alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș, a făcut stagiul militar obligatoriu înainte de 1989 la Trupele de Securitate, nu la Mapn sau miliție, așa cum lăsat să se înțeleagă fostul premier tehnocrat.