Persoane: Elena Solunca

Doi ani de la nașterea în Ceruri a colegei noastre, Elena Solunca, publicista delicată de la Academica: ”Singură? Eu sunt cu Domnul nostru Iisus Hristos!”. Convorbire profundă: ”Să fim datori unul față de altul doar cu iubire!” (31 octombrie 2021)

În urmă cu doi ani, pe 31 octombrie 2021, se stingea în condiții spitalicești neelucidate, cel mai probabil în urma „protocoalelor criminale Covid”, colega noastră Elena Solunca, delicata publicistă de la Academica, revista Academiei Române

Să ne împăcăm în aceste zile cu Dumnezeu Cel Sfânt și bun spre a ne învrednici a primi colindătorii. Astăzi S-a născut Hristos, Mesia chip luminos, Lăudați și cântați și vă bucurați!

Apoi, cum sfătuiește colindul ”să facem loc la masă, Pruncuțului Hristos”, lăudând și cântând întru vestea minunată a nașterii lui Hristos, Mesia chip luminos, Cel care a fost, este și fi-va în vecii vecilor.  S-o facem cu Vasile Voiculescu, unul din Sfinții închisorilor:

Schitul Icoana, Gorj - Sorin Efros, Pemptousia.ro

Elena Solunca: Pilda samarineanului milostiv - Pilda Sfântului de la Aiud, Mircea Vulcănescu. Gând de Duminică – Mergi de fă și tu asemenea

Măria Sa Țăranul Român nu ”murea”, el pleca la Domnul ”Cel îndelung răbdător și mult milostiv căruia îi pare rău de răutățile oamenilor”. Treapta următoare a milostivirii este iubirea vrăjmașilor pe care a înțeles-o prea bine Mircea Vulcănescu, Sfântul de la Aiud, care s-a rugat cu ultimele puteri ”Să nu mă răzbunați!”.