Persoane: Iisus Hristos

Duminica a 32-a după Rusalii. Predica părintelui Constantin Galeriu: Iubiților! Încheierea acestei Evanghelii stă ca temelie cuvantului nostru: A venit Fiul Omului să caute și să mântuiască pe cel pierdut. Răspunde: PREZENT!

În Duminica a 32-a după Rusalii, la Sfânta Liturghie se va citi Evanghelia Luca XIX, 1-10. ”În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin. Binecuvântați și drept măritori creștini în Sfânta Biserică a Domnului nostru Iisus Hristos,

Să ne împăcăm în aceste zile cu Dumnezeu Cel Sfânt și bun spre a ne învrednici a primi colindătorii. Astăzi S-a născut Hristos, Mesia chip luminos, Lăudați și cântați și vă bucurați!

Apoi, cum sfătuiește colindul ”să facem loc la masă, Pruncuțului Hristos”, lăudând și cântând întru vestea minunată a nașterii lui Hristos, Mesia chip luminos, Cel care a fost, este și fi-va în vecii vecilor.  S-o facem cu Vasile Voiculescu, unul din Sfinții închisorilor:

PS Paisie Lugojanul dă de pământ cu Dictatura Covid: Au ajuns unii, niște atei sau de alte confesiuni, să ne facă nouă reguli pentru slujbele Bisericii? Dacă vom accepta Certificatul înseamnă cu nu mai suntem oameni. REMEMBER PLANDEMIA 2021

Mai tânărul PS Paisie Lugojanul, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioan al Timișoarei și Banatului, explică cu claritate de ce nici un ortodox nu poate accepta Certificatul de vaccinare pentru a i se condiționa accesul la credință și muncă, pentru a i se restrânge Libertatea conferită de Unul singur: Iisus Hristos Mântuitorul nostru.