Persoane: Iisus Hristos Mântuitorul nostru

Rugăciunea lui Iisus. Duminica a șaptea după Înviere, a Sfinților Părinți de la Niceea. ÎPS Bartolomeu Anania: Diavolul lucrează - după persecuția din exterior a început persecuția din interior și s-au ivit ereziile, adică abaterile de la dreapta credință

În duminica a 7-a după Paști, numită și a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica Ortodoxă, se va citi Rugăciunea lui Iisus pentru Sine, pentru Apostoli și pentru toți credincioșii, consemnată în Sfânta Evanghelie de la Ioan

UN REGAL: Învierea Domnului și dezbaterea privind schimbarea datei de prăznuire a Sfintelor Paști în Biserica Ortodoxă. Participă: Publicista Tatiana Petrache, Pr. Dr. Dan Bădulescu și Arhim. Mihail Stanciu, invitații Părintelui Bogdan Florin Vlaicu

La această sesiune specială se discută aprofundat despre semnificația Învierii Domnului, despre înviere versus reîncarnare și despre dezbaterea privind schimbarea datei de prăznuire a Sfintelor Paști în Biserica Ortodoxă.

Sinodul de la Niceea - Frescă Mănăstirea Stavropoleos, București

Pr. Dan Bădulescu: Calendarul gregorian și osândirea sa de către Biserica Ortodoxă. Cauzele din care Biserica Ortodoxă nu poate primi reforma gregoriană și să lepede calendarul și canonul pascal cel vechi

Este binecunoscut faptul că, în primele trei secole creștine, în Biserică au coexistat mai multe moduri de prăznuire, în special a Sfintelor Paști, deci mai multe calendare. Această situație a fost sesizată și percepută ca un factor de diviziune, au existat încercări de uniformizare venite în special din partea papilor romani dar fără rezultat.

Când Mântuitorul a coborât de ÎNVIERE în minele și iadul TEMNIȚELOR BOLȘEVICE, alături de Părintele Justin și alți martiri ai neamului românesc: O lumină a trecut peste inima mea și am strigat tare: HRISTOS A ÎNVIAT, FRAȚILOR!

Azi noapte Iisus mi-a intrat în celulă. O, ce trist și ce-nalt părea Crist! Luna venea după El, în celulă Și-L făcea mai înalt și mai trist.– Unde ești, Doamne ? Am urlat la zăbrele. Din lună venea fum de cățui… M-am pipăit… și pe mâinile mele, Am găsit urmele cuielor Lui.

Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!

Să dea Dumnezeu ca Patimile Domnului și suferințele și persecuțiile neamului nostru să ne dea tăria să înfrun­tăm necazurile acestor vremuri, ca să putem rămâne așa cum ne-am născut în Tradiția noastră ortodoxă și să nu ne rătăcească nimeni cu învățături străine de duhul evanghelic.