Prof. Ilie Bădescu: Dumitru Radu Popescu - Spre adeverirea României cerești
Marele scriitor a plecat spre cer unde-l vor întâmpina toți marii generației sale în acordurile cântecului imnic al triumfului lor absolut.
Marele scriitor a plecat spre cer unde-l vor întâmpina toți marii generației sale în acordurile cântecului imnic al triumfului lor absolut.
Victor Roncea: Domnule profesor, ați scris o carte sub un titlul cel puțin provocator, „A doua distrugere”. V-aș propune să prezentați pentru cititori selectiv unele părți din lucrare dat fiind că o carte circulă mai greu decât un material de revistă.
Numele marelui om, sociolog, filosof creștin și economist, este legat de marea biruință a sociologiei spiritualiste în cadrul celei mai mari școli de sociologie din România și una dintre marile școli sociologice la scară mondială.
În tradiția publicației noastre și în spiritul unei practici jurnalistice a ActiveNews, obișnuim să adresăm câte o întrebare asupra unui eveniment la zi. În acest caz este vorba despre ceea ce analiștii au denumit desuveranizarea Românie
Profesorul Univ. Dr. Ilie Bădescu, membru corespondent al Academiei Române și directorul Institutului de Sociologie al Academiei "Dimitrie Gusti", ne urează La Mulți Ani luminoși și ne vorbește despre importanța apărării Familiei
Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului anunță înmormântarea Profesorului Radu Ciucenu, Membru de Onoare al Academiei Române și fondator INST: Joi, 15 septembrie, ora 13 la Cimitirul Bellu Ortodox.
Profesorul Radu Ciuceanu, fost deținut politic timp de 16 ani, fondator al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului și membru de Onoare al Academiei Române, a plecat la Ceruri în această dimineață de 12 septembrie 2022, la Odovania praznicului Nașterii Domnului.
A apărut „Pentru o Românie unită în secolul XXI. Elementele unei posibile doctrine naționale. Economie, securitate, tineri și Biserică”. Ed. Predania, București, 2022. Prin grija editorului și a Supergraph se află deja în mai multe librării „de dreapta” cu vânzare online.
Așadar, dacă tot face valuri „Lista lui Dughin”, croită, probabil, pe acilea, pe la noi, și exportată hackerilor ucraineni, să i se facă dreptate lui Gabriel Liiceanu și să fie pus în fruntea ei, căci el este marele editor al lui Aleksandr Dughin în România!
În Prefața volumului omagial, intitulată semnificativ, ,,Eminescu și iar Eminescu…”, distinsul academician Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române, subliniază că acest album ,,nu poate fi decât o sărbătoare a spiritului”.
Câteva cuvinte pe marginea unui comentariu luminos al profesorului Ilie Bădescu despre 13-15 iunie.
Aceasta este răscrucea între resetarea umană a lumii fără Dumnezeu și restaurarea divină a omului. Una este pierzătoare de suflet cealaltă este răscumpărătoare a sufletului din robia morții eterne. Ne dăm seama care este sursa
În condiții grafice și editoriale foarte elegante, a apărut la Editura Mușatina-Centrul Cultural Spiritual Văratic albumul „Anotimpurile poeziei lui Eminescu la Văratic. 170 de ani de la nașterea Românului Absolut Mihai Eminescu".
Unul dintre
consilierii lui Klaus Schwab, Yuval Harari, formulează răspicat
ideea directoare a acestui program: oamenii au devenit inutili și
vor fi înlocuiți. Acest program are o denumire, transumanismul, și
un aparat de științe, elite globaliste, instituții, paradigme
Puterile căzute dezorganizează lumea. În mediul operării lor se aleg însă și mărturisitorii liniei dumnezeiești, ai rânduielilor firești, așa cum le-a creat Dumnezeu, care se disting de cei ce mărturisesc linia sistemului, potrivnicii lui Dumnezeu și ai firii așa cum a creat-o Dumnezeu.
Despre clasa politică și, în genere, despre elitele care ajung să guverneze popoarele, se spune că sunt produsul spiritual al acestor popoare. Ideea de sorginte hegeliană cum că fiecare popor își are conducătorii pe care-i merită este eronată.
Mulți blestemă statul când ar trebui să-i blesteme pe cei ce se folosesc de el și să lupte pentru readucerea lui la o dreaptă folosință. Nu securea e vinovată că un scelerat l-a lovit cu ea în cap pe un semen al lui. Ci sceleratul.
Când privești spre grozăviile acestui veac ești ispitit să-ți pui întrebarea dacă nu cumva urâtul cântărește mai greu decât frumosul în cântarul istoriei. Urâte vremuri, îți spui, și tresari imediat de parcă ți-ar fi șoptit, din veacul lui, cronicarul: „se sparie gândul..”.
Poezia lui Ioan Alexandru face parte din seria marilor trăiri și manifestări creatoare vădite în lumina curgerii timpului biblic. Oricât ar părea de excesivă ideea aceasta, îndrăznesc s-o enunț bazându-mă pe locul acestei mari creații lirice în configurația dată de de coexistența celor cinci succesiuni civilizaționale pe care se reazemă Europa profundă.
În toate perioadele pandemice, omenirea s-a confruntat cu dezechilibre psiho-mentale, iar una dintre aceste fațete ale pandemiei de COVID-19 este infopandemia sau patologia informațională (infosistem patologic), care poate afecta chiar structurile fundamentale ale lumii, afirmă academicianul Ilie Bădescu
Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE) , Institutele de Sociologie și de Cercetări Juridice ale Academiei, alături de Asociația noastră vă invită joi, 9 decembrie 2021, începând cu ora 16, la
La 100 de ani de la pragul acela, omenirea se află, iată, în fața unei alte pandemii teribile prin efectele ei directe și prin cele provocate de valul de frică indus de media pe toate canalele ei, și, precum atunci, se confruntă și azi cu spectrul unui imperium mundi, mai teribil decât imperiile cele vechi.
Eminescu avea XVI volume editate de Academia Română până în 1989, și din acestea primele cinci erau de poezii, al șaselea de literatură populară, al șaptelea de proză, al optulea de teatru, patru volume de analize politico-economice, juridice și sociologice (IX-XIII), un volum de traduceri (XIV) și Fragmentarium (XV).
La închiderea spitalului sufletesc al poporului român și la risipirea turmei conform deslușirii dumnezeieștii învățături: „bate-vei Păstorul și se va risipi turma”. Aceasta este ținta lor, nicidecum grija pentru bugetul sănătății și al țării.
Apelul-Manifest lansat de Active News a fost susținut de numeroși români, care și-au trimis semnăturile pe adresa de mail a redacției și în secțiunea de comentarii. Comentariile unora dintre românii care au semnat la secțiunea de comentarii m-au impresionat, astfel că
Apelul pentru apărarea libertății individuale și naționale conferite de Dumnezeu și împotriva tendințelor dictatoriale și anti-constituționale de impunere a vaccinării forțate, lansat pe site-ul ActiveNews în ziua marelui protest pentru Libertatea din Piața Victoriei a fost semnat până acum de sute de oameni.
Prin ocuparea Budapestei, românii au blocat comunismul în Europa pentru 25 de ani. Nu o spun eu ci academicieni ca Ioan Aurel Pop și Ilie Bădescu. Președintele Academiei Române consideră că victoria Armatei Române depășește granițele României și Ungariei...
Timp de mai bine de un an și jumătate, ni s-a impus să ne sacrificăm drepturi și libertăți fundamentale, nu prin apelul la vreun argument rațional (când au intrat în ecuație argumentele raționale, s-a aplicat imediat cenzura), ci prin manevrarea unui „narativ” emoțional menit să inducă și să exacerbeze frica.
Modernitatea a adus în societatea omenească o filozofie antinatalistă (un adevărat furor thanaticum, o cultură a morții ilustrată de cea mai tragică și demonică pornire a maternității denaturate: uciderea pruncilor nenăscuți).
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală împlinește pe 17 mai 85 de ani. Ceremonia oficială de deschidere a manifestărilor dedicate aniversării a avut loc luni, 10 mai 2021.
Școala Sociologică de la București a lui Dimitrie Gusti, cea care a creat Muzeul Satului, este o zestre de mare preț, una dintre averile cele mai valoroase ale poporului român pe care avem datoria s-o păstrăm, dar mai ales să o sporim cu valori autentice.
Astăzi, 9 mai, ne bucurăm pe lângă Ziua Independenței României de ziua marelui românLucian Blaga cât și de ziua Sfântului Hristofor (propus de noi drept patron al presei) și a Profesorului Ilie Bădescu, cu toții demni purtători ai lui Hristos.
De două mii de ani, Dumnezeu Fiul moare și învie pentru tot neamul omenesc, confirmând triumful zidirii asupra nimicirii, al vieții asupra morții.
Declinul progeniei, al nașterii de prunci, explozia divorțurilor și a infidelității, cumplita, cruda cruciadă împotriva inocenților atestată de cei circa 300 000 de prunci avortați anual, arată cât de gravă este despodobirea de suflet a omului spre vremurile acestea. Modernitatea a despodobit omul de frumusețea chipului său divin.
Dumnezeu să-i dea sănătate și putere ca și până acum neobositului istoric și luptător al Adevărului Radu Ciuceanu!
Reprezentanți de marcă pentru mediul universitar și literar, distinșii oaspeți au conferențiat și au răspuns la întrebări legate de existențialitatea umană, spiritualitate, societatea contemporană din perspectivă sociologică sau filosofică, geo-noopolitica, educație, literatură, muzică, film și arte, toate în conjuncție cu Biserica națională.
Profesorul Gheorghe Piperea, invitat și el al emisiunii difuzate de luni până joi, ridică o serie de întrebări legate de persoanele vaccinate și de faptul că și aceștia ar putea fi carantinați.
De 200 de ani omenirea a pășit într-o „eră a necredinței”, cum o definește Eagleton, însă examinarea profilului fenomenologic al unei asemenea epoci este destul de timidă.
În Est erau forțele anarhiei bolșevice, anticristice și antinaționale, în spate era cap de mort, mareșalul Mackensen, care purta pe făptura lui de strateg efigia unui imperiu mort dar cu o mare putere nimicitoare. Erau cele două fețe ale îngerului morții și ceasul acela a fost al marii ciocniri dintre îngerul morții și Îngerul Vieții.
Eminescu demonstrează că, în România, dimpotrivă, excepția devine regulă: „am dovedit că deasupra poporului român istoric s-a superpus o pătură. În rândul celor ce-o compun nu se poate naște un autor, de exemplu, un om de științe sau de litere, un om care să compenseze prin știință sau talent munca națională ce-l susține