Persoane: Ilie Șerbănescu
Foto: Gov.ro

Ilie Șerbănescu: ”Nu mă pune pe mine să folosesc card, ca să îmbogățesc băncile! Principalii evazioniști în România sunt multinaționalele, care externalizează cel puțin 90% din câștiguri fără justă impozitare. Restul sunt povești pentru tâmpiți”

Ilie Șerbănescu arată că limitarea cash-ului încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul de a dispune de proprietatea lui așa cum vrea el. Totodată, reputatul analist consideră că evaziunea fiscală va crește în urma acestei decizii a Guvernului.

Ordonanță de Urgență controversată. "Se vinde ultima bucată de Românie. Cu mască și fără mască" - Ilie Șerbănescu. "Guvernul Orban și BNR speculează economic pandemia în favoarea acționarilor privați ai băncilor" - Radu Soviani. "Miză de 20 miliarde Euro"

O știre de importanță națională, ce privește siguranța României, a trecut aproape neobservată zilele trecute, după cum s-a și dorit de altfel. "Guvernul Orban „vinde” activele companiilor de stat"

Ilie Șerbănescu: Ce ne așteaptă de acum încolo? Depinde de ce vor dori stăpânii noștri, pentru că, din păcate, nu avem un singur stăpân, avem mai mulți, care se calcă în picioare unii pe alții să ne hărtănească cât mai mult și cât mai repede

Situația economică a României va fi catastrofală, susține analistul și fostul ministru, Ilie Șerbănescu. Acesta afirmă că va urma un val de șomaj masiv, cauzat de revenirea în țară a un milion de oameni din diaspora, care va duce la „pulverizarea” afacerilor mici și mijlocii.

Redactorul Șef al Ziarului Financiar vorbește de „mâna nevăzută” care face ca toate investițiile statului român să se ducă înspre infrastructura care leagă Transilvania de Ungaria și de transfomarea României într-o „Coastă de Fildeș” a Europei

După Ilie Șerbănescu, un alt analist economic atrage atenția asupra anomaliei stimulării infrastructurii care leagă Transilvania de Ungaria, în loc să se investească în legături între Ardeal și restul țării.