Persoane: Ioan Aurel Pop

Prof. Ioan Aurel Pop, despre făuritorii Unirii Basarabiei cu Țara: Să le aducem prinosul nostru de recunoștință și să ne strângem energiile pentru menținerea și refacerea moștenirii lăsate de ei, spre gloria eternă a acestui popor!

Prof. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a îndemnat vineri, 27 Martie, cu ocazia împlinirii a 102 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, la recunoștință față de eroii României Întregite, care au ieșit învingători din drama războiului și a bolilor provocate de acesta, construind statul național unitar român.

Acad. Ioan Aurel Pop dezminte speculațiile privind candidatura sa la președinție: Zvonul acesta a determinat anumite reacții adverse, neprincipiale și chiar dăunătoare în raport cu mine și cu instituțiile în a căror activitate sunt implicat

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, rector al UBB a postat, luni, pe pagina de Facebook, un text în care subliniază, încă o dată, că nu este interesat de nicio funcție de conducere politică în statul român.