Persoane: Ion Creangă

De vorbă cu strănepoata lui Ion Creangă, despre Basarabia și Grigore Vieru. Scriitoarea Olguța Creangă-Caia: „Simt că reîntregirea este aproape și prin revenirea fraților la Mitropolia Basarabiei!”

La ceas de sărbătoare, când toată suflarea românească serbează împlinirea a 106 ani de la unirea Basarabiei cu patria-mamă, jurnalista Irina Nastasiu a stat de vorbă cu scriitoarea și preoteasa Olguța Creangă-Caia, strănepoata marelui povestitor Ion Creangă, o veche prietenă a Basarabiei și a lui Grigore Vieru.

Mariana Cristescu: Analfabetismul - efect al generalizării mediocrației ca atitudine de viață. PENULTIMUL EDITORIAL

Spune un proverb, intrat în folclorul universal, că "peștele se strică de la cap și se curăță de la coadă”. Așa este. Analfabetismul este fructul sau efectul generalizării mediocrației ca atitudine de viață, al mersului pe sârma tremurândă între incompetență și performanță, între grotesc și sublim, aidoma cenușiului speranțelor noastre de viitor.

Adriana Tîrnoveanu: OAMENII-DASCALI. La mulți ani, de Ziua Dascălului, tuturor celor care își fac meseria așa cum știu și pot, mai ales în aceste vremuri delicate!

Doamne, cât iubesc sălciile! Le ador! Cum foșnesc ele în anotimpuri cu ștaif, cum se unduiesc și se alintă, cum strigă doruri în frunze tăioase și subțiri, cum se apleacă și se ridică în balet inedit, indiferent de spectatori știuți și neștiuți, cum le iese sincronul, zbaterea, nemișcarea.