Torționarul Ioan Ficior, condamnat la 20 de ani de închisoare, a murit în pușcărie
Torționarul Ion Ficior a murit în închisoare, miecuri, la vârsta de 90 de ani. Ficior se afla în penitenciar după
Torționarul Ion Ficior a murit în închisoare, miecuri, la vârsta de 90 de ani. Ficior se afla în penitenciar după
Trimis azi în pușcărie pentru infracțiuni contra umanității, Ficior a trăit ultimii 27 de ani cu o pensie de 5506 lei. Și a trăit bine, chiar dacă, în teorie, regimul pe care el l-a slugărit, murise.
Ficior are 89 de ani și își va petrece restul zilelor în spatele gratiilor. Precum alt torționar, Alexandru Vișinescu, care a primit tot 20 de ani de închisoare, fiind închis acum în Spitalul Penitenciar Jilava.
Înalta Curte de Casație și Justiție se pronunță miercuri, definitiv, în dosarul în care Ion Ficior, fost comandant al...
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să amâne, miercuri, decizia finală în dosarul în care Ioan Ficior, fost comandant al coloniei de muncă Periprava, este
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis în judecată joi, 9 martie, pe
”Ieinicerii erau copii creștini, capturați și convertiți de statul otoman, cărora li se dădea șansa să urce pe scara socială
Aceeași sentință a fost dată și în cazul lui Alexandru Vișinescu, în cazul său însă pedeapsa este definitivă.
Jurnalista Oana Stănciulescu a fost înfierată cu mânie proletară de un grup de intelectuali,
De cum a intrat pe holul Curții de Apel București, un cetățean a amenințat că-l ia la bătaie.
Ficior este judecat pentru infracțiuni contra umanității.
Ca și la termenul trecut, Ioan Ficior, fostul comandant al lagărului de muncă și de exterminare de la Periprava, nu a fost prezent în sala de judecată, fiind reprezentat prin avocați.
ActiveNews începe, de azi, 24 noiembrie, PROCESUL COMUNISMULUI în România.
Torţionarul Ion Ficior era aşteptat, din nou, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel. Fostul comandant al lagărului de la Periprava în perioada 1958-1963 a fost trimis în judecată pentru infracțiuni împotriva umanității, dar a ales să nu vină, astăzi, în instanță.
În localitatea constănţeană Periprava a început luni o acţiune de căutare şi deshumare a rămăşiţelor foştilor deţinuţi politici morţi în închisoarea din apropiere.
Fostul comandant al lagărului politic de la Periprava, colonelul Ion Ficior, a povestit în faţa instanţei versiunea sa despre cum mergeau lucrurile în colonia de muncă în care au murit zeci de deţinuţi, din cauza bătăilor, a foametei sau a bolilor netratate.