Persoane: Ion Mihai Pacepa
Sorin Roșca Stănescu și Victor Roncea la un Salon al Presei Române

La un an de ActiveNews, Victor Roncea a aflat de la un general (r) SRI cine sunt cei care au încercat scoaterea lui din presă: COLDIȘTII. Dezvăluirea a apărut în EVZ, unde Aurel Rogojan a analizat cartea de memorii a lui Sorin Roșca Stănescu

Dintr-o cronică de carte survenită chiar în preajma aniversării de un an ca redactor-șef la ActiveNews, Victor Roncea află lucruri noi: „Am aflat concret, scris negru pe alb, cine ar fi încercat eliminarea mea din presă. O spune un profesionist al informațiilor, general de brigadă (rez) al SRI

Din crimele lui Pacepa, „omul cu injecția”, adulatul lui Tismăneanu și Liiceanu. Asasinarea la București a disidenților sârbi Alexander Opojevici, cetățean român și Djoka Stojanovic, cetățean belgian și răpirea lui Vladimir (Vlado) Dapcevic, în 1975

La moartea inventată a mortului Pacepa, în fața deșănțatei propagande a moștenitorilor aparatului kaghebist care l-a propulsat pe agentul Moscovei până la Washington, ne simțim nevoiți să aducem aminte adulatorilor acestuia cel puțin una dintre crimele sale directe - „Pacepa, omul cu injecția letală”.

Foto: Pacepa.ro

Rețeaua lui Pacepa, unul din „mesagerii Antihristului comunist”. Profesorul Theodor Codreanu: „Pacepa nu a fost un trădător. Pentru că n-a avut niciodată de a face cu poporul român!”

Cine sunt aceste personaje, cameleoni ai tuturor uniformelor, profitori ai tuturor regimurilor, artizani și fideli ai doctrinei andropoviste, i.e. kaghebiste, de "rebrănduire” a comunismului în "neoconservatorism”, "bolșevici anticomuniști”, cum ii denumea Nicolae Breban? Și ce vor, în fond, aceste cârtițe, de la România? Aflați din analiza profesorului Theodor Codreanu:

Foto: Pacepa.ro

Larry Watts: FUGA LUI PACEPA. Studiu cu 110 note extras din lucrarea "Cei dintâi vor fi cei din urmă. România și sfârșitul Războiului Rece”

Pe 26 iulie 1978, adjunctul DIE Ion Mihai Pacepa s-a predat spionajului vest-german din Köln, fiind apoi încredințat omologilor americani. Ajuns la Washington, Pacepa a reiterat deja familiara temă a măsurilor active sovietice – oferită inițial oficialilor ambasadei americane în 1956 și repetată debrieferilor CIA și FBI de defectorul KGB Anatoli Golițîn, în 1963 –, că România era un cal troian al Kremlinului.