Persoane: Laurențiu Streza
Valeriu Bucuroiu - „Securistul Uniunii” - pe teren. De la stânga la dreapta: Dan Laurențiu, Nichita Stănescu, Valeriu Bucuroiu, Marin Preda, Eugen Simion, Nicolae Ciobanu, Nicolae Breban, Ioan Șerb, Damian Necula. În centru: urmașul, Răzvan Bucuroiu, tot pe teren.

DETRACTORII IERARHILOR. Azi: Răzvan Bucuroiu, fiu de activist comunist din CC al PCR vs IPS Teodosie, al 17-lea copil al unei familii de țărani. Valeriu Bucuroiu ”era SECURISTUL UNIUNII”! Biografii paralele cu Papahagi, Baconschi, Paleologu și Tismăneanu

Răzvan Bucuroiu, realizator TVR la „Universul Credinței”, ex-director la fosta revistă „Magazin Ilustrat Lumea Credinței”, editorialist la ziarul „Lumina” al Patriarhiei Române și influențăr pe Facebook, se arată adeseori indignat public față de un singur ierarh: IPS Teodosie.

Foto: turnulsfatului.ro

Un teolog sibian apără decizia Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, de a-l decora pe George Simion. Și alți politicieni au primit Crucea Șaguniană pentru mireni. E un semn bun: AUR a apărat Biserica și credincioșii în pandemie

„Astfel de asocieri sunt total aberante, cu atât mai mult cu cât ”Crucea Șaguniană”, o distincție destinată și laicilor care respectă și promovează principiile Bisericii ortodoxe, a fost decernată și altor personalități sibiene și nu numai”

Foto: Mitropolia Ardealului

ÎPS Laurențiu al Ardealului: Magii au trăit, ca și noi, într-o lume a păgânismului hedonist, a fricii de moarte, a bolii și a lipsei de credință, însă au știut, în sinceritatea inimii, să se ridice peste toate ale lumii acesteia de dragul bucuriei stelei

Astăzi, și noi suntem în mijlocul a multe încercări, și exemplul magilor trebuie să ne fie pilduitor. Trebuie să fim încredințați că istoria adevărată o scrie și o stăpânește Dumnezeu, și nu oamenii. Toate sunt în mâna Lui și El este la cârma istoriei.

Patriarhul României, mesaj de condoleanțe la moartea mamei Mitropolitului Ardealului: „A reprezentat un model luminos al mamei creștine, dedicându-și întreaga viață familiei sale, având o credință creștină profundă și statornică”

Patriarhul României a adresat marți un mesaj de condoleanțe familiei Mitropolitului Ardealului, îndoliate de moartea mamei acestuia, la vârsta de aproape 90 de ani, dintre care circa 60 de ani de văduvie, petrecuți în muncă și rugăciune, constituind un model luminos al mamei creștine.