Persoane: Maia Sandu

SONDAJ: 70% dintre români vor ca Ucraina să cedeze teritorii pentru stoparea imediată a războiului. Încrederea românilor în Moldova și Maia Sandu a scăzut dramatic, iar Olanda, Ungaria, China și Rusia figurează printre statele cele mai neprietene României

Un sondaj național finanțat de ambasada SUA și realizat de LARICS în perioada 29 septembrie – 10 octombrie 2022 relevă prăbușirea încrederii românilor în instituțiile statului, începînd cu președintele, în marile puteri occidentale, în NATO și UE, dar și dorința majorității zdrobitoare de a vedea oprit imediat și cu orice preț războiul din Ucraina.

Foto: NewMaker

Campanie pentru „Copiii LGBT” în școlile din Republica Moldova, cu suportul financiar al Olandei: „Îndemnăm cadrele didactice să reflecte pe tema identității de gen și a orientării sexual-romantice”

În Republica Moldova se lansează campania „Copiii LGBT în Școala Ta”, fiind prima campanie de acest gen din țară. Aceasta urmărește să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților.

Foto: Adevărul

În Republica Moldova riști să-ți fie preluate organele automat dacă nu te-ai înscris în timpul vieții pe o listă de refuz. Agenția Națională de Transplant anunță că din 2025 cei care nu se vor regăsi în registru vor deveni donatori de organe

În Republica Moldova va fi lansat în februarie un registru electronic al cetățenilor care refuză să devină donatori de organe după decesul cerebral. Practic, dacă nu te-ai înscris electronic pe lista de refuz, riști să-ți fie preluate organele automat.

Ștefan Secăreanu: Afirmarea identității noastre românești și credința în Hristos Mântuitorul sunt baza, garanția securității noastre totale, dar nu ideologia de gen sub a cărei flamură ai mers la București să cerșești energie de la frați

Programul strategic de conectare a RM la sistemul energetic românesc elaborat și implementat de Frontul Popular prin intermediul colegului nostru Valentin Dolganiuc, în calitatea lui scurtă de vicepremier (1998, când a pus în mișcare lucrurile împreună cu premierul român de atunci, Radu Vasile), a fost blocat cu premeditare și rea-credință.

Maia Sandu are ministru de Externe cu studii la Moscova dar nu acceptă absolvenții de la București. Ștefan Secăreanu despre interesele MAE de la Chișinău: V-ați vaccinat? Dar vă veți vaccina?

Credeți cumva că unul ca Nicu Popescu, cu studii diplomatice la Moscova, după ce va fi zburat din funcție, va rămâne aici în Republica Moldova pentru a se opune unui asemenea pericol? Nu, el va pleca bine mersi să-și continue biznesul securistico-politic în afara Republicii Moldova!

Românii mor subit pe capete: Ruslan Bordos, Decanul Facultății de Urbanism și Arhitectură din Chișinău, mort subit la 36 de ani, inspector principal vamal Serghei Veriga, la 51 de ani, fostul fotbalist Gabi Oancea, găsit mort în casă la 54 de ani

Decanul Facultății Urbanism și Arhitectură de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău – lector universitar, doctor în științe inginerești, Ruslan Bordos, s-a stins din viață. Anunțul trist a fost făcut de către administrația Universității, transmite Unimedia.

Ștefan Secăreanu: În SUA a fost declanșată greva sexului, după decizia Curții Supreme privind avortul! Te pomenești că și la noi absolventele lui Soros se vor mobiliza exemplar?

Te pomenești că, și la noi, absolventele lui Soros, călite de ideologia feministă și aflate, multe din ele, în prim proces de guvernare, se vor mobiliza exemplar să protesteze, în semn de susținere a mișcării feministe americane, împotriva deciziei de alaltaieri a Curții Supreme din SUA prin refuzul de a mai face sex, inclusiv cu bărbații lor legitimi!

După ce a decorat doi „eliberatori” bolșevici ai Basarabiei, tovarășa Maia Sandu Grigorievna și-a anulat „din motive de sănătate” toate evenimentele plănuite pentru 9 Mai - Ziua Victoriei URSS care a dus la intrarea în Gulag a jumătate de Europă creștină

Președintele blocului de sticlă de la Chișinău supranumit președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, „din motive de sănătate”, la evenimentele publice planificate pentru luni, 9 mai, Ziua Victoriei bolșevice asupra Europei

Pentru aniversarea lui Putin de 9 mai, Maia Sandu a decorat chiar în ziua în care românii sărbătoresc Podul de Flori doi veterani ai Armatei Roșii care au luptat pentru „eliberarea Basarabiei de sub jugul fascist românesc”. TRĂIASCĂ LUPTA PENTRU PACE!

Într-un jenant limbaj bolșevic înfrumusețat cu multe perje, Maia Sandu a anunțat azi, în limbile română și rusă, chiar în ziua în care românii aniversează Podul de Flori de la Prut, că a decorat doi vajnici tovarăși ai Armatei Roșii, pe