Persoane: Mirel Palada

Sociologul Mirel Palada: Biserica va ieși întărită după criza Covid-19 / România are statut de colonie în sistemul capitalist în care este integrată și va suferi mai mult decât centrul

Sociologul Mirel Palada spune că Biserica Ortodoxă va ieși mai întărită din criza Covid-19, pentru că a luat măsuri înțelepte în această perioadă și și-a pus resursele la dispoziția celor în nevoie. El a adăugat că Biserica a înțeles dimensiunea crizei și a ales să nu o escaladeze.

FOTO: Ziar de Roman

Strigătul de disperare a lui Mirel Palada: Sute de ani, telegenii și românii am fost proști și n-am avut curaj. Am lăsat toți ticăloșii acestei lumi ticăloase să vină și să ia fără să pățească nimic. N-am pus mîna nici pe furci, nici pe topoare.

Sociologul Mirel Palada a scris un text pe facebook, devenit viral. În cuprinsul său, sociologul explică, sub forma unui adevărat „strigăt al disperării”, de ce România a rămas o țară subdezvoltată, în timp ce țări similare s-au dezvoltat.

Sociologul Mirel Palada: „Adevărata corupție este atunci când pervertești judecătorii și procurorii și întreg actul de justiție și construiești un stat dictatorial. Cînd dărîmi guverne legitime și aduci la conducere pe unii pe care nu i-a votat lumea”

Sociologul Mirel Palada a postat sâmbătă pe contul lui de Facebok un eseu în care explică, privind retrospectiv, motivul răsturnărilor de situație din societatea românească a ultimilor 15 ani: „cine controlează justiția controlează arbitrul și regulile jocului și cîștigă întotdeauna”. 

Sociologul Mirel Palada: În îndelungata, necontenita luptă dintre Partid și Securitate, luptă specifică modernității, niciodată Securitatea n-a avut atîta forță în România ca în ziua de azi. Securitatea stă în spate și conduce și prin dictatură

După ce premierul Ludovic Orban (PNL) a afirmt recent, la Congresul Partidului Popularilor Europeni (PPE), că Guvernul Dăncilă trebuia demis pentru ca, prin propunerea de comisat european făcută de noul guvern al României, liberalii să îi ajute pe populari să dețină majoritatea în Comisia Europeană,