Persoane: Nicolae Stanciu
Foto: click.ro

Nicolae Stanciu apărat în presa britanică: „Fotbalistul român nu a îngenuncheat, din solidaritate pentru Ondrej Kudela, internaționalul ceh care a primit o suspendare de 10 meciuri, nefondată, pentru abuz rasial”

Kudela, coechipier al lui Stanciu la Slavia Praga din Cehia, a primit suspendarea după ce l-a „abuzat rasial” pe Glen Kamara, starul lui Rangers, în Europa League, și va rata astfel Campionatul European . Și, după cum a relatat Daily Record, Stanciu a declarat după meciul pierdut cu 1-0 în fața Angliei că este solidar cu Kudela, despre care a afirmat că a fost pedepsit "fără nicio dovadă", transmite Daily Mail. 

Profimedia/ Digisport

Primele reacții după ce Stanciu și Nedelcearu au refuzat să îngenuncheze pentru mișcarea soroșistă „Black Lives Matter”. Gigi Becali despre gesturile jucătorilor englezi: „Sunt niște gesturi false, sunt făcute la cererea unor fundații”

Înainte de începerea meciului amical Anglia-România, disputat pe Riversite Stadium din Middlesbrough, fotbaliștii englezi au îngenuncheat pentru mișcarea „antirasistă” Black Lives Matter, gest care a fost preluat și de echipa națională a României, mai