Persoane: PS Ambrozie

Prof. Ilie Bădescu: Mânăstirea și parohia la vreme de pandemie, exemplu și pentru anul ce vine. La Mulți Ani!

Acest fenomen extraordinar, forța de mobilizare a unei armate de voluntari creștini, în jurul mânăstirilor și parohiilor, pe toată suprafața României, atestă puterea acestei „instituții” în situații de urgență și face de râs trufia acelor decizii care au crezut că pot scoate biserica din societate și că se pot lipsi de rolul ei în situațiile de urgență.

Nașterea Domnului, Mănăstirea „Sfântul Teodosie”, Țara Sfântă / Foto: Oana Nechifor, Doxologia

"Cine va sfărâma lacătul cu care teama și neștiința, neputința și necredința au ferecat vistieria sufletelor noastre?" - PS Ambrozie, Pastorală la vreme de molimă

Astăzi este Crăciunul și, indiferent de împrejurările triste în care ne aflăm, Sărbătoarea Nașterii Domnului nu trebuie să fie umbrită. Este adevărat că mesele ne sunt întinse, însă locurile au rămas goale în jurul ei. Ne sunt plecați copiii, ne sunt plecați nepoții, ne sunt plecați părinții și cei mai mulți dintre ei nu au reușit să revină acasă.

FOTO: Basilica.ro

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în mesajul de Crăciun: Hotărârea Uniunii Europene de a nu recunoaște fundamentele creștine ale bătrânului continent este cât se poate de grăitoare în ceea ce privește poziția acestei instituții față de Biserică

Românii sunt chemați să răspundă „cu fermitate” celor care afirmă că România Mare a fost „rezultatul hazardului și al unor împrejurări”, spune PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în Pastorala de Crăciun din anul acesta.