13 iulie 1990: MARȘUL ALB, cea mai mare manifestație anticomunistă post-revoluție. ”Am trăit o dramă istorico-politică”. GALERIE FOTO
Azi se împlinesc 34 de ani de la poate cel mai mare marș post Revoluție din România, organizat de Liga Studenților
Azi se împlinesc 34 de ani de la poate cel mai mare marș post Revoluție din România, organizat de Liga Studenților
Toate semnele sunt că puterile lumii acesteia n-au anticipat o atât de radicală întorsătură a lucrurilor, dar mai ales n-au prevăzut că la București seria „revoluțiilor de catifea” (gândite de marile servicii) se va preschimba într-o mare insurecție religioasă.
În urmă cu 34 de ani, pe 14 iunie 1990, la primele ore ale dimineții, asistam din clădirea Institutului de Arhitectură cum Piața Universității era invadată de licurici - lămpașele minerilor - pe fondul unui sunet bizar, subliminal, un uruit sinistru menit să declanșeze cine știe ce reacții la nivelul subconștientului.
Manifestanții vin în Piața Universității, loc-simbol ale insurecției anticomuniste din decembrie 1989, pentru a striga împotriva regimului neocomunist instaurat prin conspirație, cu Ion Iliescu, Petre Roman și Silviu Brucan la putere
„În lutul greu din care am plecat / Am frământat simțire. / Din ură am clădit iubire. / Între seninul din Înalt / Și jalnicul de jos / Mereu m-am întors / În lutul greu din care am plecat. / N-am fost învins, dar nici n-am câștigat. / Mi-e barba albă, încâlcită, roasă. / Părinte, o să vin curând acasă”
"Memento 1918", filmul a cărui premieră va avea loc joi, 29 iunie, ora 19, la cinemateca Eforie, este o creație cinematografică captivantă ce explorează evenimente pline de însemnătate dinainte și de după Marea Unire a României.
Redăm câteva extrase din spusele Părintelui cu privire la scandalul Săptămânii Mari inițat de doi dilemiști și amplificat de „Patriarhul Statului Paralel” - cum inspirat l-a poreclit un internaut pe nenumitul nostru de servicii:
Joker TV emite online din 25 martie. Interviuri cu români din diferite zone ale lumii, filme și emisiuni proprii. Câteva ore pe zi în română și câteva în engleză. Începem cu pași mici, dar creștem. Sperăm și cu ajutorul vostru, pentru care vă mulțumim. De aceea vă rog să vă abonați. Abonamentul este de doar 2 euro lunar.
Marș Comemorativ în cinstea eroilor anticomuniști din Zona Liberă de Necomunism a României și a victimelor din 13-15 iunie 1990!, astăzi, 13 iunie 2022, cu începere de la 19.30, anunță Grupul NOI.
Acum 32 de ani, în București începeau unele dintre cele mai sângeroase zile de după evenimentele din 1989. Astăzi, la Brașov, trei fotografi care au imortalizat evenimentele le vor expune pentru publicul din oraș în Piața Sfatului, începând cu orele 13.00
Asociația „15 Noiembrie Brașov - 1987” și Muzeul Județean Brașov vă invită luni, 13 iunie 2022, ora 13, la Brașov, în Piața Sfatului, unde va avea loc deschiderea Expoziției în aer liber de Fotografie Documentară „Fenomenul Piața Universității și Mineriada din 13-15 Iunie 1990”
Fotografiile lui Andrei Pandele mi-au răscolit amintirile și dintr-unul din aceste sertare am scos o imagine realizată de Titi Calistru în acea zi astrală și publicată într-un supliment color al "României libere", prin ianuarie 1990, ca ilustrația a unui articol scris de regretatul dr. Harald Alexandrescu
Dușmanul dictatorial era tot de stânga, de extracție bolșevică accentuată, trădător de țară, criminal. Avea să-și trădeze poporul, să-l mintă și să-l jefuiască, să-și bată joc de el și, în același timp, ceea ce e și mai rău, să-i dea speranță.
Iata
de ce nu prea am fost preferatul profesorilor mei in UNATC: pentru ca
analizam transant sistemul comunist punand degetul pe rana. Sistem din
care stiam ca nu iesisem nici atunci, in urma doar cu cateva decenii. Si
din care nu am iesit nici acum, propaganda si cenzura functionand din
plin.
În prag de comemorare a 31 de ani de la crimele din decembrie 1989, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis definitiv, joia trecută, restituirea la Parchetul Militar a dosarului Mineriadei din 1990, pentru refacerea de la zero a urmăririi penale, după ce toate probele strânse de procurori au fost anulate.
Cartea lui Tudor Păcuraru - „NISTRU - 1989” taie în carte vie, îndepărtează tumorile maligne ale unui eveniment asupra căruia se va mai scrie zeci de ani de acum înainte: decembrie 1989
Seniorii Ligii Studenților vor fi prezenți la Iași alături de ieșeni la un dublu eveniment