Persoane: Petre Daea
Foto: Fanatik

Petre Daea șterge pe jos cu marea resetare alimentară: Nu ne plac nici greierii, nici lăcustele. Dintr-un camion de lăcuste nu poate fi obținută nici măcat o lingură de făină. Har Domnului, în România avem de toate pentru hrana populației

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că „nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alții”, precizând că românilor nu le plac, greierii, nici lăcustele, în alimentație, ci laptele și produsele pe care le putem realiza în România

Foto: Știridecluj

Petre Daea, reacție vehementă cu privire la consumul de gândaci: Dumneavoastră ați văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi și pe scările blocului. Nici nu îți vine să intri în bloc, cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură?

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit cu noi precizări privind consumul de gândaci. Social democratul a afirmat că nu înțelege cum lumea poate consuma astfel de insecte: „Dumneavoastră ați văzut vreodată gândaci de bucătărie?”

Foto: FB.com/daeapetre

Petre Daea declarat de ActiveNews Ministrul Lunii Iulie. DECLARAȚIA SĂPTĂMÂNII: „Eu, de regula, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc”

Noi nu trebuie sa ne abatem de la drumul cunoscut, pentru ca am constatat că atunci când o facem greșim.
Am și auzit ca suport al justificării că avem o proteină nouă, eu le-am spus că lăcustele trăiesc tot pe pământ, ele mănâncă vegetație. Adică nu reprezintă o sursă sigură. Nu are rost să mai discutăm.

Agrointeligența

ACTUALIZARE: Protestul cu tractoarele în fața Palatului Parlamentului. Fermierii trag un semnal de alarmă asupra importanței strategice a agriculturii. VIDEO

Începând cu ora 12:00, fermierii vor răspunde apelului ”VINO LA PROTESTUL CU TRACTOARE”, care are loc în fața Parlamentului, la București. Se preconizează că vor participa fermieri din toată țara, membri ai asociației Forța Fermierilor, dar nu numai! Sunt așteptați atât fermieri cu tractoare, cât și fără, potrivit anunțului Asociației.

Foto: Agroinfo.ro

Petre Daea, despre reluarea exportului de cereale: Cum s-a îmbunătățit situația, că nu am recoltat până acum niciun bob de grâu din noua recoltă?

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a criticat, vineri, pe Facebook, decizia de reluarea a exportului de cereale, avertizând că, în primul rând, trebuie stabilite contigente de export, în așa fel încât să se asigure stabilitate producătorilor, consumatorilor și cumpărătorilor de grâu de pe piața României.