Cunoscutul avocat Florentin Țuca organizează prima ediție a Dezbaterilor ”Pe Drept Cuvânt”
Avocatul Florentin Țuca, gazda dialogurilor reunite sub umbrela podcastului „Pe Drept Cuvânt”, vă invită la prima ediție a Dezbaterilor „Pe Drept Cuvânt”.
Avocatul Florentin Țuca, gazda dialogurilor reunite sub umbrela podcastului „Pe Drept Cuvânt”, vă invită la prima ediție a Dezbaterilor „Pe Drept Cuvânt”.
De la 13.30 cu Victor Roncea, despre tentativele succesive de asasinat împotriva lui Donald Trump: care este situația la zi în SUA? Pagerele criminale explodate de Mossad în Liban au fost făcute la Budapesta: legătură cu relația dintre Trump și Orban?
Călin Georgescu deja este nefrecventabil până și pentru unul ca George Simion. Cel care nici măcar nu conștientizează că o nouă ”smardoială” publică îi poate aduce momentan niscai procente în sondaje, dar îl va transforma definitiv într-o relicvă politică, la doar 35 de ani.
Prof. Petrișor Peiu realizează pentru Ziare.com o analiză comparativă despre cum se pregătesc să iasă din criza provocată de coronavirus atât marile economii ale lumii, cât și țări din fostul lagăr socialist, și ce viziune de restartare a economiei are clasa politică de la București.
O încetinire a globalizării? Noi nu credem aceasta. Dimpotrivă.
Stimați membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Țării,
Astăzi, când Uniunea Europeană funcționează după principiul „scapă cine poate”, România se trezește năucită, în plină pandemie, că e pierdut de ani buni peste un sfert din medici și asistente,
Asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către americani a dat ocazia românului să arate care este starea reală, de fapt, a societății în care trăim. Îmi permit să fac o scurtă analiză a modului în care ne raportăm cu toții la acest eveniment.
Ideea că Transilvania și Banatul ar fi trăit bine pe vremea când erau stăpânite de străini, iar unirea cu România ar fi dus la decăderea celor două provincii este „o minciună istorică”, scrie profesorul și analistul Petrișor Peiu în ziare.com.
Fostul consilier guvernamental Petrișor Peiu atrage atenția, într-o analiză publicată sâmbătă pe Ziare.com, că românii ar trebui să reflecteze serios asupra greșelilor istoriei contemporane, pornind de la două momente catastrofale prin care a trecut România în ultimul secol, numite „nenorociri de noiembrie”:
Un articol extrem de viralizat al fostului consilier guvernamental Petrișor Peiu despre cum vânzarea Petrom către grupul austriac OMV a dus la distrugerea industriei petrochimice și de rafinare a stârnit mânia liderului USR, Andrei Caramitru.
Ponderea în PIB a bugetului agregat pentru servicii secrete din România este la același nivel ca în Statele Unite, ponderea fiind dublă față de cea din Marea Britanie, a doua mare putere de „intelligence”
Cine n-a auzit de sloganul „Vrem spitale, nu catedrale”, în care inventatorii sintagmei au opus construcția de biserici și starea slabă a sistemului medical românesc, insinuând că a doua este cauzată direct de prima?
Guvernul României i-a facut cadou, în anul 2018, trei miliarde de dolari indianului Lakshmi Niwas Mittal,
Petrișor Peiu, fost consilier al premierilor Radu Vasile și Adrian Năstase, scrie într-un articol din ziare.com despre lipsa de performanțe a României de când țara noastră a intrat în Uniunea Europeană.
Cotidianul elvețian Neue Zurcher Zeitung găzduiește, începând de zilele trecute, un editorial al lui Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie la Universitatea din Viena, în care Biserica Ortodoxă Română este atacată violent.
România ar fi trebuie să încaseze în anul 2001 77 de milioane de dolari pentru cel mai mare combinat siderurgic construit vreodată în țară,
Dmitri Rogozin a criticat dur România după refuzul autorităților de la București de a permite accesul...
Marea criză economică începută în 2007 a adus cu sine, printre altele, și „reinventarea” națiunilor, scrie Petrișor Peiu în revista Q Magazine.