Pr. Ioan Istrati: E necesar…
Am stat de multe ori să mă gândesc de ce oamenii cu dor de Dumnezeu plecau în pustie, deși lumea doare cumplit și sunt atât de multe suflete de alinat și mângâiat?
Am stat de multe ori să mă gândesc de ce oamenii cu dor de Dumnezeu plecau în pustie, deși lumea doare cumplit și sunt atât de multe suflete de alinat și mângâiat?
Martiriul Brâncovenilor e deopotrivă fascinant și devastator. Îți stoarce lacrimi din piatra inimii, dar îți zidește idealul minții.
Sărbătoare mare a credinței noastre strămoșești. Aducere aminte nu numai de Maica Domnului ci și de mucenicii noștri Brâncoveni, jertifiți pe altarul credinței neclintite în Iisus Hristos, credință ce ne-a ținut vii în fața tuturor prigonitorilor din toate
Duminică, 6 august 2017, a avut loc proclamarea oficială a canonizării Sfântului Cuvios Pafnutie – Pârvu Zugravul, care este sărbătorit la data de 7 august.
Ziua de 26 iunie (13 iunie după calendarul vechi) are pentru creștinii ortodocși din Georgia o strălucire aparte. Este ziua de prăznuire locală a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Țării Românești (1708-1716) și inițiatorul renașterii culturale.
Niciodată în ultimii 30 de ani nu s-a văzut mai bine ca acum că România e condusă de Statul Profund. Incompetența, amatorismul, iresponsabilitatea, micimea unor Klaus Iohannis, Florin Cîțu, Marcel Ciolacu, Dacian Cioloș
Mai întîi fac o precizare: n-am grafiat și nu voi grafia decît cu minusculă denumirea virusului aflat la granița dintre viu și neviu – produs de laborator conceput și finanțat într-o semnificativă colaborare drăcească americano-chinezească,
Pe 8 octombrie 1878 Armata Română, victorioasă în Războiul de Independență, își face intrarea triumfală în București pe Podul Mogoșoaiei.
Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul s-a născut în Iviria (de unde și numele de Ivireanul)
Comentariul zilei de azi vine de la utilizatorul „Năzuim spre Înviere” și a fost postat pe site, în secțiunea de discuții din josul articolului ARMATA ROȘIE A LUI ARAFAT. Țării cât mai mulți soldați IGSU care să acționeze intern. Pentru cine? Și în SUA au fost făcute angajări în Garda Națională
Martiriul Brâncovenilor e deopotrivă fascinant și devastator. Îți stoarce lacrimi din piatra inimii, dar îți zidește idealul minții.
Pe 15 August 1714, de Adormirea Maicii Domnului, la Istanbul, au pierit tragic, după luni întregi de chinuri, domnitorul Constantin Brancoveanu, cei patru fii ai săi și ginerele său, sfetnicul Ianache. Martiriul lor a fost recunoscut de Biserica Ortodoxă Română, care 15 august 1992, i-a declarat sfinți.
PS Ambrozie, episcop al Giurgiului, a enumerat în predica sa de joi de la sărbătoarea Schimbării la Față greutățile prin care au trecut creștinii ortodocși din România, în timpul stării de urgență și a celei de alertă:
Marți, 24 martie, în ajunul praznicului Bunei Vestiri, comisarul Florin Șinca lansează volumul „Neclintita credință a Poliției”, o carte despre legătura indestructibilă dintre lege și credința ortodoxă.
Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a depus un proiect de lege la Senat prin care 16 august să fie declarată ziua de comemorare a martirilor Brâncoveni și ziua națională de conștientizare a violențelor intentate asupra creștinilor, anunță Mediafax.
Camil Marinescu este unul dintre cei mai mari dirijori români ai momentului. S-a aflat la pupitrul unor ansambluri faimoase precum Minneapolis
Iancu Avram, bibliotecarul din Petroșani care a devenit cunoscut după ce a traversat înot Canalul Mânecii, a reușit acum o altă performanță extraordinară.
.Sfântul Martir și Binecredinciosul Voievod Constantin Brâncoveanu a fost Domn al Țării Românești între anii 1688 - 1714.
O specie de lalea, creată de specialistul olandez Christian Kolk, va purta numele Mariei Brâncoveanu, soția domnitorului martir Constantin Brâncoveanu.
Săpăturile arheologice desfășurate în această perioadă în curtea clădirii Universității din București
Domnul Moldovei, Ștefan cel Mare, și domnul Țării Românești, Constantin Brâncoveanu, au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română la 21 iunie 1992.
PF Daniel l-a primit la Reședința Patriarhală pe Excelența Sa, Ilia Giorgadze, ambasadorul Georgiei la București
În anul 1930, din ianuarie până în martie Nicolae Iorga întreprinde un lung și rodnic periplu în SUA, cu sprijinul comunității românești de acolo
Azi este ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii
Candela originală a Mariei Brâncoveanu a fost readusă la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, cu o săptămană înainte de prăznuirea Sfinților Martiri Brâncoveni.
În contextul a ceea ce unii numesc ”criza refugiaților” iar alții numesc ”invazie musulmană” în Europa,
Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena, sunt un model pentru creștinii de astăzi, a spus patriarhul României
Dacă ar avea de ales, românii l-ar alege ca șef al statului
În vremea lui Cuza au fost confiscate aproape toate proprietățile BOR.
În urma unor articole de presă în care se făcea referire la o eventuală folosire nelegală a unor bani de către
Un curent de protest încearcă să prindă avânt chiar și de Ziua Națională a României.
Domeniul Brâncovenesc de la Potlogi și-a recăpătat strălucirea din vremurile de odinioară, după un program de restaurare.
De ce nu vrei să te supui Împărătesei şi să devii greco-catolic, lăsând Ortodoxia? [comisia imperială]
Românii din Turcia îi comemorează duminică, la Istanbul, pe Sfinții Martiri Brâncoveni.
La 301 ani de la moartea lui Constantin Brâncoveanu, profesorul Radu Baltasiu analizează
Aproape 100 de bicicliști au parcurs sâmbătă, 15 august, peste 40 de km
În weekendul trecut s-au împlinit 301 ani de la moartea martirică a domnitorului Constantin Brâncoveanu
De curând am comemorat 414 ani de la moartea lui Mihai Viteazul, cel despre care credem că a fost primul unificator al Ţărilor Române.
Istoria este, poate, cea mai importantă materie şcolară în ceea ce priveşte formarea personalităţii
Știți promo-ul ală de la Digi, în care ni s-arată cum se pregătesc cei doi prezentatori ai emisiunii de dimineață?