Minunata poveste a celei de-a treia mâini din Icoana Maicii Domnului (12 iulie)
Pe 12 iulie este prăznuită și Panaghia Tricherousa, o veche icoană a Maicii Domnului, aflată în prezent la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos.
Pe 12 iulie este prăznuită și Panaghia Tricherousa, o veche icoană a Maicii Domnului, aflată în prezent la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos.
Un împărat dintr-o țară mare a dat poruncă să fie găsiți cei mai înțelepți meșteri, care să-i făurească o pendulă minunată pe un disc de aur. Și s-au găsit meșterii, ei au conceput cea mai exactă și cea mai longevivă pendulă din toate țările.
Este binecunoscut faptul că, în primele trei secole creștine, în Biserică au coexistat mai multe moduri de prăznuire, în special a Sfintelor Paști, deci mai multe calendare. Această situație a fost sesizată și percepută ca un factor de diviziune, au existat încercări de uniformizare venite în special din partea papilor romani dar fără rezultat.
Trendul din ultimii doi ani de zile de a "crede în știință" se pare că a murit și el subit. Nu a trecut nici măcar un an de zile de când anumiți teologi ne spuneau să credem în știință mai mult decât în Dumnezeu și iată că acum tot ei au schimbat strategia
Așa i-au tăiat și mâna Sfântului Ioan Damaschin, dar Maica Domnului i-a dăruit-o înapoi și i-a descoperit modul minunat în care poate socoti pe mână data Praznicului Învierii.
Dincolo de calculul matematic care stabilește Data Paștelui și care pare destul de complicat, există un calcul dumnezeiesc pe care Sfinții Părinți l-au statornicit cu înțelepciune de acum 2000 de ani și va dura până la sfârșitul veacurilor?