Persoane: Sfântul Paisie Aghioritul

Pomenirea celor adormiți: Moșii de toamnă - "Dacă ați ști cât de mult cer ajutor cei adormiți! Parastasele sunt cel mai bun avocat pentru sufletele celor adormiți. Au puterea să scoată un suflet chiar și din iad!”

Biserica Ortodoxă a rânduit pomenirea celor adormiți în fiecare sâmbătă și în special în prima sâmbătă a lunii noiembrie, în sâmbăta dinaintea Înfricoșătoarei Judecăți și în sâmbăta Rusaliilor. Aceste zile speciale de pomenire sunt denumite în tradiția românească moșii de toamnă, moșii de iarnă și moșii de vară.

Maica Ecaterina Fermo, Mărturisitoarea venită din Țara Sfântă la Petru Vodă: NU actelor biometrice, NU controlului total! Cum a luptat contra Marii Resetări încă de acum un deceniu. VIDEO In Memoriam de la NAȘUL

Maica Ecaterina Fermo se întoarce azi, la ora 13.00, în țărâna din care a fost zămislită, în sfântul lut al ctitoriei de maici a Părintelui Justin Pârvu de la Paltin-Petru Vodă, unde viețuia după ce a venit din Țara Sfântă, în urmă cu un deceniu.

Nevaccinați să se roage pentru cei vaccinați și invers! Îndemnul Mitropolitului Neophit de Morfou și profețiile Maicii Galaktia și ale Părintelui Sava Achilleos: Cele murdare vor aduce vaccinare și război. Tronul antiHristului va fi ocupat prin Sănătate

Pe 3 septembrie 2021, pe canalul de YouTube Omiliile Mitropolitului de Morfou a fost publicată o filmare cu o predică a Mitropolitului cipriot Neophit, despre care se spune că a fost făcută pe 1 septembrie. Primită de redacția ActiveNews cu traducere în limba română, o prezentăm aici

Starețul Efrem a fost întâmpinat cu rezerve de Părinții de la Mănăstirea Vatopedu

Șoc la Sfântul Munte Athos: Starețul Efrem de la marea mănăstire Vatoped s-a întors ca propagandist al vaccinării. Un scriitor grec drept-credincios îl pune la punct: Nici cei mai fanatici susținători ai vaccinurilor nu recomandă așa ceva!

Ne-ați sfătuit să ne vaccinăm „întrucât peste 3 miliarde de oameni din întreaga lume au fost deja vaccinați. Aceștia sunt niște proști, iar noi suntem deștepți?” Și vă răspund: Faptul că majoritatea covârșitoare a monahilor din Sfântul Munte nu primește să se vaccineze nu vă problematizează?