Persoane: Vasile Bănescu
Foto: Basilica

Iulian Capsali: CARE ESTE SCOPUL? PF Daniel bagă pumnul în gura Sinodului. Tot Patriarhia recomanda împărtășirea credincioșilor ”cu lingurițe proprii”, în timp ce IPS Teodosie lupta pentru Sf. Liturghie în cetate și era hăituit de organe

„De aceea, încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Sfântului Sinod. Cancelaria Sf. Sinod”

Captură stânga: Masoni premiați de Patriarhie. Foto dreapta: Coperta lucrării despre masaonerie

O apariție binevenită: BOR despre francmasonerie - „Lumina din tine să nu fie întuneric”. La Editura Doxologia, despre ”Francmasoneria și evreii. Francmasoneria și creștinismul. Unirea omenirii sub un dumnezeu necreștin, sincretist, nepersonal”

„Biserica osândește francmasoneria ca doctrină, ca organizație și ca metodă de lucru ocultă. Francmasoneria susține că numai cei ce se adună în lojile ei cunosc adevărul și se înalță deasupra celorlalți oameni. Francmasoneria practică un cult asemănător celui al misterelor precreștine.”

Vasile Bănescu, despre expoziția blasfemiatoare Art Safari: Sunt de acord cu dl Asztalos Csaba - nu trebuia să existe o amendă. Credincioșii care au reclamat nu au educație artistică - VIDEO

Într-o emisiune la TVR Cultural cu curatoarea expoziției blasfematoare Art Safari, organizată anul trecut la Palatul Dacia de pe Lipscani, expoziție care a fost amendată recent de CNCD, a fost invitat și Vasile Bănescu, care aproape că și-a cerut scuze că a fost amendată „opera de artă”

Odată cu dezvoltarea internetului și a rețelelor de socializare a apărut o nouă formă de infidelitate: flirtul online. Un semn de depășire a limitei: folosirea nocturnă a mesageriei online până la ore mici ale dimineții - Opinia Specialistului

Unele studii recente arată nu numai că utilizatorii activi de Facebook și Twitter au un risc ridicat să aibă probleme în relație datorită rețelelor sociale, dar și că această activitate este corelată cu un risc mărit de apariție a infidelității sau chiar a divorțului.

Sursă Foto: FB

Apărătorii lui Bănescu. Din încredințarea Mitropolitului Serafim, despre Radu Preda: ”A devenit cât se poate de evident că nu (mai) aveți capacitatea de a aduce liniște în parohie, ci, din păcate, generați o stare de conflict, dezbinare și învrăjbire”

La fel ca tovarășul său, cuceritorul de Facebook Vasile Bănescu, fostul preot alungat din Germania Radu Preda, la unison cu gurista de canale media de „calitate” Ramona Ursu, aruncă „pe jgheab”, ca la un ordin, imprecații la adresa Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, și a presei libere din România.

Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca a fost desființată de comuniști și reînființată de abia în 1990

Vasile Bănescu în revista în care susține că a absolvit o facultate care nu se reînființase: Cetele deloc îngerești ale Administrației Patriarhale și ale Sinodului însuși au o logică demnă doar de o dificilă compasiune. ”Kabaliști” ”bor-iști”, ”nesimțiți”

„Nu e deloc suficient să fii salariat al Patriarhiei pentru a te contamina incurabil de infailibilitate și sfințenie, așa cum nu e îndeajuns să fi absolvit una dintre cele 14 facultăți de teologie provincială, 19 școli de cîntăreți bisericești, 9 școli postliceale teologico-sanitare(!)...

Vasile Bănescu împotriva Manualelor de Religie. Filmare din 1998, când era profesor la Liceul Goethe, de unde ulterior a fost dată afară din funcția de directoare soția lui, Cristina Popa - Curticeanu, fiica cancelarului lui Ceaușescu - VIDEO

O utilizatoare din Cluj îl apostrofează pe Titi Dincă conștientă că afirmațiile lui Bănescu nu dau prea bine pe micul ecran: De ce "dezgropați morții" acum cu acest videoclip? Cât de relevant e ce se zice aici și pentru ce/cine/de ce???

FOTO CU AVERTISMENT: Blasfemia din buricul târgului pe care Bănescu se făcea că nu o vede

CNCD a amendat cu 15000 de lei blasfemia organizată sub patronajul Ministerului Culturii, la o expoziție de ”artă” din Capitală. Bănescu a reacționat doar după trei luni, când a semnalat ActiveNews. Mântuitorul și Maica Domnului erau batjocoriți satanic

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a dat trei amenzi pentru expoziția „Nmyphs and Zombies. Speranța lui Ondine și disperarea lui Baraka”, organizată vara trecută în Capitală, sub patronajul Ministerului Culturii.

Colaj: ActiveNews / Basilica

Avocatul Adrian Cuculis a depus azi o cerere extrem de importantă la DNA, în apărarea Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie. Avocata Irina Stanciu a anunțat pentru ce este dat în judecată Vasile Bănescu

„Avand in vedere lipsa de credibilitate a "denuntatorului - martor”, marcată de declarațiile făcute chiar de către acesta cu privire la trunchierea anumitor înregistrări, a fost depusă la structura DNA Constanța o cerere de eliminare a probei video ce comportă serioase probleme de legalitate.

Captură Foto YouTube contul Petrică Leașcu

Bombă în Patriarhie: Vasile Bănescu trebuie să-l ancheteze pe Patriarh! Răsturnare de situație în cazul ”denunțătorului” Înaltului Teodosie: Îl acuză de corupție pe PF Daniel și afirmă că ziariștii Recorder au falsificat filmările. CTP, dat în judecată!

„Denunțătorul” care a fost folosit în înscenarea video împotriva Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, fostul preot Petrică Leașcu, trimis pe teren de ziariștii anticreștini de la Recorder, se întoarce acum împotriva acestora și îi acuză de minciună și falsificarea filmărilor.

Colaj: ActiveNews

Vasile Bănescu, spulberat de avocata Arhiepiscopului Teodosie, Irina Stanciu: A ÎNCĂLCAT LEGEA și trebuie ANCHETAT DISCIPLINAR de Sf. Sinod. Nu are autoritate morală, conduita și viața personală nefiind în acord cu morala creștină. Va răspunde delictual

Pavelescu, un cunoscut polemist, consideră că PF Daniel trebuie să-și asume faptele ilegale ale personajului nevrotic denumit de IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților drept „Câinele Patriarhului” și asemuit de PS Ignatie al Hușilor cu un procuror plin de „pucioasa unor resentimente care s-ar putea să ne asfixieze din punct de vedere moral”.

Dezmăț ezoterist la Trinitas TV, cu Dorel Vișan în rolul principal: ”Noi nici nu cunoaștem viața lui Iisus de la 12 ani până la 30. A fost scoasă din Evanghelie.” Părintele Dan Bădulescu, despre Dorel Vișan: ”El se mai consideră creștin ortodox?”

E greu de înțeles cum a fost posibil ca, după scandalul produs de hulele lui Dorel Vișan la adresa credinței și a preoților ortodocși, de la Holistic Fest, postul Trinitas să reia cu nonșalanță aceleași rătăciri, aprobate cu zâmbetul pe buze de jurnalistul Cristi Gava.

17 MILIOANE DE MORȚI DIN CAUZA VACCINURILOR ARNm IGNORAȚI DE MEDIA COMPLICE LA CRIMĂ. Dezvăluirea făcută la Tucker Carlson în urma Conferinței Covid de la București, tradusă de Ionel Trandafir. Iulian Capsali: O MARE TRAGEDIE A ISTORIEI - VIDEO

Duminică am informat în mod total singular în presa de limbă română din România că vaccinurile Covid au provocat până acum, matematic, 17 milioane de morți. Dezvăluirea a fost făcută sâmbătă, în cadrul celei de a 60-a ediții a emisiunii lui Tucker Carlson de pe Twitter