Persoane: Visarion Puiu, episcop

Salvați Biblioteca Română din Freiburg! - un imens tezaur cultural al României. NOUA EMISIUNE ActiveNews și Starea de Libertate, cu directorul Institutului și Bibliotecii românești din Freiburg, scriitorul Mihai Neagu Basarab, și Corneliu Vlad - VIDEO

Recuperarea memoriei Exilului - Interviu cu directorul Institutului și Bibliotecii românești din Freiburg, scriitorul Mihai Neagu Basarab, împreună cu jurnalistul Corneliu Vlad, invitații ActiveNews și Starea de Libertatea, la emisiunea săptămânală realizată de Victor Roncea și Pompiliu Diplan.

Mitropolitul Visarion Puiu – 145 ani de la naștere și 101 ani de la alegerea, investirea și înscăunarea înfuncția de Episcop al Hotinului cu reședința la Bălți (27 februarie 1879)

„Să-l primiți pe el ca pre îngerul lui Dumnezeu. Să-l aveți pe el ca pre un părinte duhovnicesc, ca pre îngerul păzitor al Bisericii, ca pre izvorul harului dumnezeesc, ca pre întâiul stătător arhipăstor al vostru, și către dânsul să vă adresați în nevoile voastre sufletești”.