Presa rusă: Putin s-a întâlnit cu Prigojin pe 29 iunie
Pe 29 iunie, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu comandanții unităților PMC Wagner, precum și cu fondatorul unei companii private, Evgheni Prigojin.
Pe 29 iunie, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu comandanții unităților PMC Wagner, precum și cu fondatorul unei companii private, Evgheni Prigojin.
Într-o nouă postare pe blogul său, Edward Slavsquat contrazice ideea potrivit căreia în Rusia nu a fost impusă forțat vaccinarea anti-Covid-19 în pandemie.
Fostul președinte american Donald Trump crede că liderul rus Vladimir Putin a fost „oarecum slăbit” în urma rebeliunii Wagner.
Evgheni Prigojin a refuzat să semneze un contract cu Ministerul rus al Apărării, după ce a fost înștiințat despre încetarea participării companiei sale de mercenari la „operațiunea militară specială” din Ucraina.
Războaiele au fost dintotdeauna mană cerească pentru dictatori. Odată ce izbucnește Războiul, politicienii devin Zei, având putere de viață și de moarte asupra oamenilor de rând.
Anul trecut, în septembrie, îl declara pe Xi Jinping arestat. Marcel CIolacu stă prost cu nervii.
Premierul ungar a comentat pentru compania de presă Axel Springer cum a fost afectat regimul Putin de Rebeliunea Wagner și care sunt șansele Ucrainei de a câștiga războiul cu Rusia.
În mod straniu, există o părere tot mai larg răspândită că evenimentele care au avut loc în Rusia, de Sânziene, ar fi fost o cacealma a lui Putin.
Vladimir Putin, într-o ieșire neobișnuită, a lovit puternic în grupul Wagner după insurecția lui Prigojin. Putin le-a mulțumit rușilor pentru rezistență, solidaritate și patriotism, a remarcat că orice șantaj și agitație sunt sortite eșecului.
Evgheni Prigojin a avut prima sa apariție publică după ce a abandonat sâmbătă seara marșul trupelor sale asupra Moscovei.
Spre deosebire de presă, liderii Occidentali nu au mușcat momeala. Presa română ne-a oferit din nou spectacolul analfabetismului ei funcțional.
Rușii au un fel special de a fi. Exact când zice lumea că se iau de beregată, încep să râdă, să se pupe pe gură, să se îmbrățișeze și să se împartășească unul pe altul din butelca de vodcă...
Pe 13 iunie 2023 a avut loc un eveniment care poate fi cheia celor petrecute în Rusia, de Sânziene: Evgheni Prigojin și Viktor Bout s-au întâlnit la Ulianovsk.
Maskirovka de la Moscova. Așa-zisa rebeliune a fost o operațiune de spălare a grupului criminal Wagner. Am aflat că Klaus Iohannis trăiește.
Președintele Belarus, Alexander Lukașenko, a reușit să medieze o aplanare a conflictului, iar liderul Wagner a declarat că își întoarce trupele din drum pentru a evita o „baie de sânge”.
Prigojin este un mercenar nerus. Războiul civil bate la porțile Kremlinului. „Rusia a mai trecut printr-un război civil de patru ani și nu a fost bine deloc”, avertizează Mircea Druc. Un război civil în Rusia va încuraja Ucraina să atace Crimeea și să cucerească inclusive Krasnodarul.
Președintele rus, Vladimir Putin, care lucrează la Kremlin în această sâmbătă, i-a informat pe omologii săi din Belarus, Uzbekistan și Kazahstan, precum și din Turcia, despre rebeliunea armată condusă de șeful Grupului Wagner
Guvernatorul provinciei ruse Lipetsk afirmă că grupul de mercenari Wagner a intrat în regiune. Regiunea Lipetsk se află la aproximativ 360 km sud de Moscova.
Elicoptere ale armatei ruse au deschis sâmbătă focul asupra unui convoi militar al mercenarilor din grupul Wagner pe autostrada M4 din afara orașului Voronej, a constatat un jurnalist al Reuters.
La jumătatea lunii mai, Washington Post publica o bombă de presă: Evgheni Prigojin are legături cu conducerea armatei ucrainene. Mai mult, negociază cu ea.
După ce trupele mercenarilor Wagner, conduse de Evgheni Prigojin, au ocupat mai multe baze militare ruse, Vladimir Putin a declarat sâmbătă că nu va permite ca Rusia să cadă pradă unui război civil.
Este imposibil ca un observator atent să nu remarce că în Ucraina are loc un război aparte. Diferit de tot ce a existat în istorie.
Este pentru prima dată când Moscova susține că a capturat tancuri Leopard de când au fost furnizate Ucrainei de mai multe țări occidentale.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut în sfârșit sâmbătă marele anunț: contra-ofensiva a început. Doar că există nuanțe.
Videoclipul a fost vizionat de atât de mulți twittspectatori într-un timp scurt încât fostul prezentator de top al știrilor prin cablu de la Fox News este încoronat drept omul care a spart pentru totdeauna modelul mediatic al „establishmentului” presei „main stream”, cum am zice la noi „presa de partid(e) și de stat”, adică cea manevrată de servicii speciale
O înfrângere a Rusiei în Ucraina și o diminuare a tensiunilor sino-americane ar putea crea spațiu pentru ca liderii mondiali să se concentreze pe combaterea schimbărilor climatice, care amenință să ne distrugă civilizația. Dar există doar o cale îngustă și sinuoasă care duce la acest rezultat.
În jur de 42.000 de persoane sunt expuse riscului de inundații, după ce un baraj important din Herson, în sudul Ucrainei, a fost grav avariat marți dimineață.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că avioanele de luptă F-16 construite în SUA pot "găzdui" arme nucleare și a avertizat că furnizarea lor Kievului va determina o escaladare a conflictului.
Luni dimineață, emisiunea mai multor posturi de radio și TV ruse din zona de frontieră cu Ucraina a fost întreruptă de un mesaj de urgență al lui Vladimir Putin.
Armata rusă susține că forțele armate ucrainene au atacat barajul Nova Kakhovka din regiunea Herson, distrugând aproape în întregime barajul, precum și centrala hidroelectrică Kakhovka.
Washingtonul a dorit să folosească Kievul ca pe o unealtă în propriul său interes strategic. Dar roata s-a întors: Ucraina își vede de obiectivele sale, amenințând securitatea națională a SUA.
Șeful cancelariei prezidențiale de la Kiev, Andri Ermak, susține că întreaga populație a Federației Ruse este responsabilă pentru războiul declanșat împotriva Ucrainei.
Miercuri, 31 mai, Vera Putina, în vârstă de 96 de ani, ar fi încetat din viață. Aceasta a ieșit din anonimat în anul 1999, afirmând că este mama biologică a lui Vladimir Putin și susținând că l-a abandonat în copilărie.
Moscova a fost vizată marți dimineața într-un atac cu 8 drone, care au provocat pagube „minore” unor clădiri, fără să facă victime, a anunțat primarul Moscovei, Sergjei Sobianin, al doilea atac la Moscova de la începutul războiului.
După amplasarea de arme nucleare în Belarus, la frontiera cu UE, președintele Alexander Lukașenko a lansat și altor țări invitația de a se alătura alianței Rusia-Belarus pentru a primi asemenea arme.
”În prezent, el se află în continuare sub îngrijire medicală acolo. Specialiști de prim-plan au fost mobilizați să se ocupe de starea critică în care se află. S-au efectuat proceduri de purificarea sângelui, iar Lukașenko a fost considerat netransportabil”
Intrarea în al doilea an de război a marcat și o răsturnare spectaculoasă a raportului de forțe de pe front ucrainean și a modului în care se desfășoară ostilitățile.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și omologul său din Belarus, Viktor Khrenin, au semnat documente privind plasarea armelor nucleare nestrategice ruse pe teritoriul belarus, transmite Știripesurse.
Marinel Burduja, tatăl ministrului PNL Sebastian Burduja de la Comunicații, este din 2019 membru în Consiliul de Administrație al companie ALRO SA, cel mai mare producător de aluminiu din România.
Dmitri Medvedev, membru al puternicului Consiliu de Securitate al președintelui rus Vladimir Putin a avertizat marți că, cu cât sunt mai distructive armele pe care Occidentul le-a furnizat Ucrainei, cu atât crește riscul unei "apocalipse nucleare".