Trump Jr. lui Zelenski: "Mai ai 38 de zile și îți pierzi alocația!"
Fiul cel mare al președintelui ales al SUA l-a avertizat pe președintele Ucrainei că a început numărătoarea inversă până când își va pierde tainul.
Fiul cel mare al președintelui ales al SUA l-a avertizat pe președintele Ucrainei că a început numărătoarea inversă până când își va pierde tainul.
Hotărât lucru, Ucraina a intrat într-o zodie proastă: toți aliații care îi declarau iubire fără margini și condiții, încep să se dea la fund.
Cercurile guvernamentale de la Kiev sunt din ce în ce mai descurajate de modul în care evoluează războiul, iar majoritatea populației dorește începerea de negocieri.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sugerat în mod deschis, pentru prima dată de la începutul războiului, posibilitatea de a negocia un armistițiu parțial cu Rusia pentru a reduce intensitatea conflictului.
Invitat la postul de televiziune Rusia 1, la o emisiune de știri, premierul slovac, care a supraviețuit unui atentat în luna mai, a făcut o serie de declarații incendiare.
Ucraina intenționează să mobilizeze în curând 160.000 de oameni suplimentari în armată, a anunțat deputaților Oleksandr Lytvynenko, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus Radei, Parlamentul ucrainean, prelungirea legii marțiale cu nouăzeci de zile, până la 7 februarie 2025, potrivit unui proiect de lege depus luni.
BOR a luat act cu regret de faptul că autoritățile ucrainene au amânat nejustificat, pe termen neprecizat, recunoașterea juridică a Asociației religioase „Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească pe secretarul general al ONU la Kiev, din cauza vizitei lui António Guterres la Kazan, în Rusia, pentru summitul BRICS, a declarat vineri un înalt responsabil al președinției ucrainene.
Cancelarul german, Olaf Scholz, a refuzat joi cererea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, care reclamă, în cadrul „planului său de victorie” împotriva Rusiei, o invitație de acum pentru țara sa de a adera la NATO.
Trupele nord-coreene sunt așteptate să sosească în regiunea Kursk pe 23 octombrie pentru a sprijini armata rusă împotriva incursiunii Ucrainei în regiune, a declarat Kyrylo Budanov, șeful serviciilor de informații militare din Ucraina.
Posibilitatea începerii negocierilor de pace cu Rusia „va depinde” de rezultatul alegerilor prezidențiale americane, programate pentru 5 noiembrie, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelensky.
Secretarul american al Apărării, LLoyd Austin, a declarat că nu poate confirma rapoartele conform cărora Coreea de Nord a trimis trupe în Rusia, dar a adăugat că o astfel de mișcare ar fi îngrijorătoare, dacă ar fi adevărată.
Pe frontul ucrainean, care stă să se prăbușească de la o zi la alta, criza cea mai disperată este cea a forțelor umane, care dispar în mașina de tocat carne a războiului.
Volodymyr Zelensky, a lansat o bombă în marja summitului UE de la Bruxelles. El a spus clar cum intenționează țara sa să se protejeze de Rusia în viitor: fie NATO va accepta rapid țara sa în alianță, fie Ucraina va deveni din nou o putere nucleară.
Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a calificat drept „mai mult decât înfricoșător” un plan ucrainean de a solicita arme și garanții de securitate din partea Occidentului.
Candidatul republican, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegerile americane, a declarat joi că „Ucraina nu mai este Ucraina”.
Președintele ucrainean se află la Bruxelles pentru a-i îndemna pe aliații UE sa acorde Ucrainei mai mult ajutor împotriva Rusiei. „Vine iarna, așa că trebuie să ne pregătim”, a spus Volodymyr Zelensky.
Kievul dorește ca Polonia și România să intervină activ, atât în propriul spațiu aerian, cât și peste vestul Ucrainei.
Un raport al organizației ucrainene OSINT, citat de publicația de asemenea ucraineană Strana, arată situația dezastruoasă de pe front.
O țară se usucă sângerând: Ucraina intră a treia iarnă de război și ar putea fi cea mai rea. Guvernul de la Kiev ia în considerare pentru prima dată compromisuri amare cu Rusia.
Jurnalul meu video | 14 octombrie 2024: Coborârea campaniei electorale la nivelul Elenei Lasconi
Sunt motive profunde pentru care NATO se clatină, în ciuda aparențelor. Cel mai important motiv este că NATO s-a extins fără să acorde atenție necesității de a fi o alianță defensivă credibilă.
Președinția ucraineană se află în mijlocul unui scandal după ce a fost acuzată că a făcut presiuni asupra respectatului site de știri Ukrainska Pravda, unul dintre cele mai populare și influente din țară.
În fiecare lună, peste 5.000 de soldați ucraineni își abandonează unitățile sau dezertează, potrivit justiției ucrainene, ale cărei cifre ar putea fi subestimate.
Un caz uriaș de corupție a fost descoperit în Hmelnîțkîi, în vestul Ucrainei, autoritățile reținându-l pe șeful Centrului Medical Județean Hmelnîțkîi, în urma unor acuzații că ar fi acceptat sume uriașe de bani pentru a oferi scutiri medicale.
Ambasadorii statelor membre ale UE au aprobat miercuri o contribuție a blocului comunitar de 35 de miliarde de euro pentru un împrumut destinat Ucrainei și convenit în cadrul unui plan mai larg al statelor G7 de susținere a Kievului.
Chiar înainte de începutul războiului din Ucraina, vicepreședintele american Kamala Harris l-a îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să elaboreze un plan în cazul în care ar fi ucis sau capturat.
Armata franceză antrenează în prezent o brigadă de 2.300 de soldați ucraineni în estul Franței.
Dacă Soljenițîn spunea că minciuna poate să intre în lume, dar nu prin el, așa și România trebuie să stea pregătită în fața războaielor, dar războiul să nu intre în lume prin ea, căci va fi prima victimă a lui.
Ucraina a declarat că forțele sale s-au retras din orașul Vuhledar, un bastion din sudul Donbasului care a rezistat atacurilor rusești repetate.
În discursul său video de miercuri seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit încă o dată României pentru sistemul Patriot furnizat și, luând ca argument atacul din cursul nopții, care s-a petrecut foarte aproape de frontieră.
Cancelarul Germaniei intenționează să îi telefoneze președintelui Rusiei „în săptămânile următoare”. Ar fi primul lider occidental care reia legăturile cu Rusia.
„Instituțiile și cadrele de lucru globale sunt azi total inadecvate pentru a face față acestor provocări complexe, chiar existențiale. Și nu e deloc surprinzător, acele instituții s-au născut într-o eră demult apusă, pentru o lume demult apusă.” - Secretarul General ONU, Antonio Guterres
Donald Trump s-a angajat vineri să soluționeze războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, declarație făcută la New York alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski
Zelenski se întoarce din SUA fără să fi atins nici unul dintre obiectivele pe care și le-a propus la plecare. Iar sfârșitul războiului pare mai aproape.
Agențiile de informații au ajuns la concluzia că aprobarea cererii Ucrainei de a folosi rachete occidentale împotriva țintelor aflate în adâncimea Rusiei ar putea provoca represalii puternice, fără a schimba fundamental cursul războiului.
NATO își mobilizează resursele și planurile strategice în anticiparea unui potențial război total, după cum a declarat generalul-locotenent Alexander Sollfrank, șeful comandamentului logistic al NATO.
Întorsătură de situație! Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă anunță joi că urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri dimineața.
„Cred că ne aflăm mai aproape de pace decât bănuim”, a declarat Zelenski triumfător, imediat ce a pus piciorul în America.