Stupiditatea lui Biden face să se împlinească Profeția lui Mao
Beijingul sfidează Washingtonul: de șapte săptămâni, Xi Jinping refuză solicitările insistente ale lui Joe Biden de a sta de vorbă la telefon.
Beijingul sfidează Washingtonul: de șapte săptămâni, Xi Jinping refuză solicitările insistente ale lui Joe Biden de a sta de vorbă la telefon.
În după-amiaza zilei de 20 martie, președintele Xi Jinping a sosit la Moscova, pe aeroportul Vnukovo, însă nu întâmpinat de Vladimir Putin, ci de adjunctul ministrului rus pentru turism, sport, cultură și comunicații, Dmitri Cernîșenko.
În timpul unui anunț comun cu președintele chinez Xi Jinping, liderul rus Vladimir Putin a întrerupt discuția despre aprofundarea parteneriatului bilateral pentru a avertiza că Rusia va fi "forțată să reacționeze" la știrile potrivit cărora Marea Britanie livrează obuze cu uraniu sărăcit Ucrainei.
În cea de-a doua zi a vizitei lui Xi Jinping în Rusia, Vladimir Putin a transmis un mesaj ferm: Rusia recunoaște yuanul chinezesc în tranzacțiile internaționale, inclusiv în investițiile efectuate de ruși în țări străine
Brazilia, Rusia, India și China au format inițial blocul în 2009, după o serie de întâlniri și înțelegeri. Primul Summit BRIC a avut loc la Ekaterinburg, Rusia, pe 16 iunie a aceluiași an, unde șefii de state în cauză au convenit să consolideze dialogul și cooperarea între ei.
Jurnalul meu video | 21 martie 2023: De ce să nu luptăm și împotriva fake-news-urilor ucrainene și occidentale?
Schimbul de cuvinte pe care Xi Jinping și Vladimir Putin l-au avut la despărțire descrie mai bine decât toate declarațiile oficiale șocul global pe care întâlnirea celor doi lideri îl va produce.
Întâlnirea de la Moscova dintre Putin și Xi Jinping, la trei zile de când Curtea Penală Internațională, un organism nerecunoscut de SUA, Rusia, China și Ucraina printre alte state, a emis un mandat de arestare pentru Putin, arată doar faptul că Lumea Mare, din afara Occidentului Colectiv, îl sfidează și merge înainte în crearea unui alt pol de putere.
El a continuat: „În mod simbolic, ne-am întâlnit aici acum 10 ani, în timpul primei dumneavoastră vizite în calitate de reprezentant ales al Chinei. În acest timp, am făcut progrese în relații. Avem multe interese și obiective comune".
Administrația Biden a anunțat, luni, că urmărește atent întâlnirea președinților Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, și se opune unui armistițiu în Ucraina în acest moment. "Urmărim foarte, foarte atent" vizita președintelui Chinei, Xi Jinping
În urma articolului distinsului nostru colaborator Andrei Dîrlău „China se pregătește de război. Și nu doar China. MARELE RĂZBOI GLOBAL” s-au născut mai multe comentarii dintre care următorul îl preluăm spre publicare ca material distinct:
„Războiul rece” al erei postbelice, ce părea implacabil și de nedepășit, a trebuit să cedeze sub presiunea perspectivelor mai bune. Globalizarea a schimbat adânc societățile și viața oamenilor.
Odată cu erodarea progresivă a logicii strategice bazate pe doctrina militară a descurajării reciproce între super-puteri, China pare a se pregăti și ea de război. Și nu de orice fel de război, ci de unul modern, inclusiv nuclear, cyber, spațial, meteorologic, de generația a cincea sau de alt tip...
Reuters spune că președintele chinez ar putea vizita săptămâna viitoare Moscova pentru o întâlnire Putin. Știrea e fie un balon de încercare lansat de agenția de presă, fie o intenție reală a conducătorului chinez, tocmai reales pentru alți cinci ani.
Congresmanul republican Ronny Jackson, care a fost medic la Casa Albă sub Administrațiile Obama și Trump, exprima public aprecieri devastatoare despre starea de sănătate a președintelui Joe Biden și consecințele imprevizibile ale straniei situații de la Casa Albă.
Președintele chinez Xi Jinping intenționează să efectueze o vizită în Rusia, săptămâna viitoare, mai repede decât era plănuit, informează Reuters.
De departe știrea cea mai importantă a acestor zile: Iranul și Arabia Saudită au semnat un acord de reluare a legăturilor diplomatice, sub oblăduirea Chinei.
Statele Unite ar trebui să își schimbe atitudinea "distorsionată" față de China, altfel vor urma "conflicte și confruntări", a declarat marți ministrul chinez de Externe.
Ambasadorul SUA în China a cerut țării să fie "mai onestă" cu privire la originea virusului Covid-19, relatează BBC. Comentariile ambasadorului Nicholas Burns vin la o zi după ce presa americană a raportat că o agenție federală a constatat că pandemia a pornit probabil dintr-un laborator din Wuhan.
După vizita președintelui american Richard Nixon la Beijing în urmă cu cincizeci și unu de ani (pe 12 februarie 1972) s-a produs dezghețul relațiilor dintre cele două țări, fapt care a condus în cele din urmă la transformarea Chinei într-o putere mondială.
Am avut, am, și e destul de probabil că voi avea și în continuare sentimente în general bune pentru China. Însă aceasta nu mă impiedică să spun că planul de pace în 12 puncte al Beijingului mi se pare nu doar injust față de Ucraina dar și un document de o calitate discutabilă din punct de vedere rațional.
Marea senzație, dar cu implicatii globale, a momentului care a marcat un an de la inceputul conflagratiei din Ucraina este initiativa de pace lansata de China. Rusia a salutat-o, Statele Unite și Occidentul Colectiv exprima rezerve, Kievul reacționează prolix, iar Bucurestiul, ca de obicei, tace.
Poziția Chinei cu privire la soluționarea politică a crizei din Ucraina. Respectarea suveranității tuturor țărilor. Dreptul internațional universal recunoscut, inclusiv scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite, trebuie respectate cu strictețe.
Nu putem aștepta soluții salvatoare nici dinspre Rusia, nici dinspre China sau vreun alt stat al Sudului Global. Suntem parte a așa-zisului Occident colectiv și trebuie singuri să ne facem curat în propria curte. Iar soluția este la îndemână, se află în fiecare dintre noi. În sufletul nostru.
În timpul unei apariții în cadrul emisiunii "Sunday Morning Futures" de la FNC, Peter Schweizer, colaborator senior la Breitbart News și președinte al Government Accountability Institute, a vorbit despre acuzațiile de corupție legate de președintele Joe Biden
Oamenii se trezesc tot mai rapid după fiecare ședință de anestezie globală. Este nevoie de o mizanscenă di granda care să-i adoarmă pe termen lung.
Comentînd filmele americane gen Armaghedon, fabricate sub semnul realismului socialist de la Hollywood pentru a stimula mîndria americanilor ca sînt americani și nu, să zicem luxemburghezi, am dezvăluit intriga clișeu care le definește:
SUA au confruntat China cu dovezi care sugerează că unele companii chineze de stat ar putea oferi asistență pentru efortul de război al Rusiei în Ucraina, potrivit unor persoane familiare cu problema.
În decembrie 2022, urmare a manifestațiilor de protest în care s-a ajuns să se strige și lozinci împotriva tovarășului Xi Jinping, cel proaspăt reales la congresul Partidului Comunist Chinez,Republica Populară Chineză a hotărît eliminarea restricțiilor
Fiecare zi care trece fără ca Putin să obțină mult speratul ajutor din partea Chinei confirmă că într-adevăr, așa cum reprezentanți chinezi au spus-o din capul locului, liderii de la Beijing
Au trecut de la declanșarea Războiului 10 luni. Zece luni în care s-au petrecut atît de multe evenimente în și în legătură cu conflictul violent din Europa încît le-am putea subsuma definiției de Accelerare a Istoriei.
Președintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez Xi Jinping vor discuta înainte de sfârșitul anului, a anunțat luni agenția de presă de stat rusă TASS, fără a oferi detalii despre momentul sau formatul discuției, scrie Reuters.
Oficialii chinezi estimează că aproximativ 250 de milioane de persoane, adică 18% din populație, au fost infectate cu Covid-19 în primele 20 de zile ale lunii decembrie, informează Financial Times.
Adus în România, olandezul explică: „Pe cipurile implantate sunt stocate un portofel, asigurarea de sănătate și alte documente personale.” Le folosește și pentru a-și deschide ușa casei sau pentru a-și porni mașina electrică Tesla.
China a anunțat miercuri o relaxare generală a normelor sanitare împotriva Covid, astfel că va fi permis ca unele cazuri pozitive să intre în carantină la domiciliu și se renunță, pe de altă parte, la utilizarea pe scară largă a testelor PCR.
Directorul de informații naționale al SUA, Avril Haines, a declarat, pentru Guardian, că liderul chinez Xi Jinping nu dorește să accepte vaccinurile occidentale.
Vizita lui Macron la Washington pare să fi avut efect: pentru prima oară de la începutul războiului din Ucraina, Biden se declară gata să negocieze Pacea cu Putin.
Mașinăria de cenzură chineză face tot posibilul pentru a împiedica oamenii să vadă scenele de protest din mai multe orașe chineze.
Occidentul s-a hrănit o bună perioadă cu iluzia că Xi Jinping va abandona Rusia din pricina intereselor comerciale majore în relația cu dolarul american. Ei bine, s-a înșelat.
Protestele din China sunt un surogat de „revoluție colorată” în varianta „Colectiv”. Un avertisment al globaliștilor dat lui Xi Jinping să lase fițele de Mao.