ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Timișoara organizează „Academia Memoriei Românești” în perioada 10 – 16 septembrie. Aflat la a doua ediție, evenimentul de la Timișoara are în acest an tema „Oameni, fapte și idei pentru România Mare”.
 
Scopul întregului eveniment este informarea participanților cu privire la identitatea, credința și neamul românesc. În cadrul proiectului se vor desfășura ateliere, proiecții de film și conferințe dedicate Marii Uniri.
 
„Ne propunem să îmbinăm  utilul cu plăcutul într-un fel în care nu am mai făcut-o până acum. Astfel că lansăm provocările unor conferințe și unor ateliere diverse, ce au ca scop formarea noastră spre a face față provocărilor de zi cu zi: cu o minte mai limpede, mai învățată, cu atenția mai sporită, cu curaj și discernământ. Noi încercăm să spunem NU IDEOLOGIILOR, să NE CERCETĂM ISTORIA, să ne GĂSIM IDENTITATEA și SĂ FIM AUTENTICI”,spun organizatorii. 
 
La eveniment vor susține conferințe Pr. Mihai-Andrei Aldea – „Identitate”, Conf. dr. Ioan Cârja – „Avram Iancu și Marea Unire”, Pr. Maxim Morariu – „Să fim o singură națiune”, Dr. Mateescu Răzvan – ”Dacii, strămoșii noștrii”, Pr. Dr. Daniel Alic – „Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna”, George Damian – „Unirea cu România de peste Prut și Unirea cu Bucovina”, Prof. Claudiu Mesaroș – „Cum se formează unitatea unui popor”, Silvian Emanuel-Man – „Studenții și Unirea”.
 
Proiectul se adresează studenților și elevilor din întreaga țară, iar cazarea și o masă sunt asigurate de organizatori. Persoanele care doresc să participe la „Academia Memoriei Românești” pot completa până la 1 septembrie formularul de înscriere sau pot apela numărul de contact 0726011265.