Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Timișoara organizează „Academia Memoriei Românești” în perioada 10 – 16 septembrie. Aflat la a doua ediție, evenimentul de la Timișoara are în acest an tema „Oameni, fapte și idei pentru România Mare”.
 
Scopul întregului eveniment este informarea participanților cu privire la identitatea, credința și neamul românesc. În cadrul proiectului se vor desfășura ateliere, proiecții de film și conferințe dedicate Marii Uniri.
 
„Ne propunem să îmbinăm  utilul cu plăcutul într-un fel în care nu am mai făcut-o până acum. Astfel că lansăm provocările unor conferințe și unor ateliere diverse, ce au ca scop formarea noastră spre a face față provocărilor de zi cu zi: cu o minte mai limpede, mai învățată, cu atenția mai sporită, cu curaj și discernământ. Noi încercăm să spunem NU IDEOLOGIILOR, să NE CERCETĂM ISTORIA, să ne GĂSIM IDENTITATEA și SĂ FIM AUTENTICI”,spun organizatorii. 
 
La eveniment vor susține conferințe Pr. Mihai-Andrei Aldea – „Identitate”, Conf. dr. Ioan Cârja – „Avram Iancu și Marea Unire”, Pr. Maxim Morariu – „Să fim o singură națiune”, Dr. Mateescu Răzvan – ”Dacii, strămoșii noștrii”, Pr. Dr. Daniel Alic – „Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna”, George Damian – „Unirea cu România de peste Prut și Unirea cu Bucovina”, Prof. Claudiu Mesaroș – „Cum se formează unitatea unui popor”, Silvian Emanuel-Man – „Studenții și Unirea”.
 
Proiectul se adresează studenților și elevilor din întreaga țară, iar cazarea și o masă sunt asigurate de organizatori. Persoanele care doresc să participe la „Academia Memoriei Românești” pot completa până la 1 septembrie formularul de înscriere sau pot apela numărul de contact 0726011265.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews