Industria românească va produce transportorul amfibiu prin intermediul unei companii mixte româno-germane, în care 50% din acțiuni sunt deținute de uzina Automecanica Moreni – filială a Companiei Naționale Romarm, iar 50% aparțin companiei germane Rheinmetall. 
 
„La nivelul județului Dâmbovița sunt prevăzute proiecte de investiții majore în industria de apărare. Cel mai important este, fără îndoială, cel de la Moreni, unde vom dezvolta cel mai complex proiect militar de cercetare-dezvoltare românesc de după 1990, transportorul amfibiu blindat Agilis, care, la momentul începerii producției, preconizate pentru 2020, ar putea reprezenta cel mai avansat transportor blindat flotabil dezvoltat în Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, cu prilejul unei vizite în județ, relatează România Liberă.
 
Fiecare transportor blindat va putea lua la bord trei membri ai echipajului plus șapte luptători. Vehiculul "Agilis” va avea șase variante: transportor de trupe, post de comandă, mașină de evacuare medicală, transportor CBRN, aruncător de bombe și automacara. Circa 87% din componente vor fi produse în România. Printre acestea, tunul de calibrul 30 de milimetri și carcasa blindată, confecționată la Moreni. Forțele Terestre ale Armatei Române vor primi în dotare 360 de vehicule "Agilis". În plus, ele vor putea fi produse și pentru export.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews