ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Industria românească va produce transportorul amfibiu prin intermediul unei companii mixte româno-germane, în care 50% din acțiuni sunt deținute de uzina Automecanica Moreni – filială a Companiei Naționale Romarm, iar 50% aparțin companiei germane Rheinmetall. 
 
„La nivelul județului Dâmbovița sunt prevăzute proiecte de investiții majore în industria de apărare. Cel mai important este, fără îndoială, cel de la Moreni, unde vom dezvolta cel mai complex proiect militar de cercetare-dezvoltare românesc de după 1990, transportorul amfibiu blindat Agilis, care, la momentul începerii producției, preconizate pentru 2020, ar putea reprezenta cel mai avansat transportor blindat flotabil dezvoltat în Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, cu prilejul unei vizite în județ, relatează România Liberă.
 
Fiecare transportor blindat va putea lua la bord trei membri ai echipajului plus șapte luptători. Vehiculul "Agilis” va avea șase variante: transportor de trupe, post de comandă, mașină de evacuare medicală, transportor CBRN, aruncător de bombe și automacara. Circa 87% din componente vor fi produse în România. Printre acestea, tunul de calibrul 30 de milimetri și carcasa blindată, confecționată la Moreni. Forțele Terestre ale Armatei Române vor primi în dotare 360 de vehicule "Agilis". În plus, ele vor putea fi produse și pentru export.