Duminică seara a fost mare îmbulzeală mare în clubul bucureștean Colectiv. Dragonu AKA 47, emblemă a scenei hip-hop din România, a lansat un dublu CD cu piese de referință din perioada 2005-2015.

Publicul - absolut deosebit și în număr impresionant. Nu cred că Mircea Vulcănescu s-a gândit vreodată să ajungă pe tricourile tinerilor fani-underground! Tricolorul a apărut de mai multe ori pe scenă în aplauzele publicului iar pe tricoul lui Dragonu se putea vedea în stencil chipul poetului închisorilor, Radu Gyr. Duelul verbal cu Cedry2k în piesa „Un singur gând” a dinamitat efectiv sala, versurile curgeau în rafale:


Vreau o Românie plină cu flori,
Cu icoane în școli și monarhi lucrători,

Cu mănăstiri ca niște trandafiri,
Din fir crește safir, miroase a mir.
Sângele vărsat de martiri, de mucenici
Nu se uită în timp, dimpotrivă, ei simt,
Mai aproape fiind de poporul român! 

Uniți sub tricolor prin credință, indiferent de condiții
Să ducă mai departe valori spirituale, tradiții,
E tot ce contează, inima poeților încă vibrează,
Când alții ne-alterează identitatea,
Sfinții veghează!...

În ciuda umilirii și pătimirii,
Încă văd sclipiri în ochii românilor
Ce scriu jurnalu' fericirii!”

Luna aceasta vor urma lansări în mai multe orașe, următoarele concerte fiind în Suceava - pe 9 octombrie,  Iași - 10 octombrie și Brașov - 16 octombrie. Pe 31 octombrie Dragonu revine pe scenă în București la lansarea Cedry2k.

Vom fi acolo!


 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews