ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Maior nu mai poate reprezenta România ca ambasador în capitala Statelor Unite ale Americii, a declarat luni președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
„Cred că, în contextul în care ambasadorul României în Statele Unite se implică în jocuri politice pe scena politică americană, luând partea unora în defavoarea altora, face o mare greșeală și acest lucru este inadmisibil pentru un ambasador. Așa cum noi avem pretenția ca ambasadorii străini acreditați la București să nu intervină în disputele de politică internă, același lucru trebuie să-l facă și ambasadorul României la Washington. Probabil că domnul Maior a rămas cu anumite sechele de pe vremea când era director la SRI și făcea jocurile politice și nu se poate abține nici acolo. Din ce știu, mâine va fi chemat la Comisia de supraveghere a SRI, unde va trebui să dea o serie de explicații pe această problemă", a declarat Tăriceanu la Parlament.
 
Întrebat de jurnaliști dacă se impune rechemarea lui George Maior în centrală, Tăriceanu a spus: „Atâta vreme cât intră în aceste jocuri și angrenează România, mi se pare că el nu mai poate să reprezinte România în capitala Statelor Unite, pentru că este inadmisibil ca un ambasador să se ralieze adversarilor președintelui care reprezintă totuși puterea legitimă aleasă de cetățenii americani. Asemenea comportamente ies din regulile diplomației și ele se sancționează". 
 
Ambasadorul României în SUA, George Maior, va fi audiat, marți, de la ora 11:00, în Comisia de Control a Serviciului Român de Informații. Invitația vine în contextul declarațiilor sale legate de scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani, pe care l-a caracterizat drept „un personaj spumos”, despre care nu știe „dacă mai e avocatului lui Donald Trump”.