ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o scrisoare-răspuns către președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, arată că deciziile CCR sunt obligatorii și trebuie implementate. 
 
Potrivit textului scrisorii, intrată în posesia Q Magazine, președintele Comisiei de la Veneția arată că deciziile Curții Constituționale pot fi criticate pentru că libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, „dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE.”
 
Până joi, 5 iulie, s-au scurs déjà 36 de zile de când Klaus Iohannis refuză să emită decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a deciziei CCR.
 
„Deciziile Curților Constituționale sunt DEFINITIVE și OBLIGATORII și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE. Această poziție importantă a Curților Constituționale vine, de asemenea, cu o înaltă responsabilitate a Curților de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituția și cu principiile sale”, se arată în scrisoarea Președintelui Buquicchio.