ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național Secuiesc pune la cale o „mare adunare secuiască” exact înainte de implinirea Centenarului, anunță jurnalistul Dan Tănasă pe blogul său. Manifestația va avea loc pe 18 noiembrie, la ora 13:00, în piața centrală din Sfântu Gheorghe.
 
Conform apelului semnat de președintele CNS, Balázs Izsák și transmis agenției ungare de presă MTI, preluat de portalul Hirado.hu, consiliul anunță un miting de mare anvergură ca Marele marș al secuilor, de acum cinci ani. 
„Să transmitem Bucureștiului că secuii nu renunță la lupta pentru autonomie! Iar autorităților publice românești, care se luptă unele cu altele, le transmitem: dacă România nu va fi un stat democratic, dacă nu va fi un stat de drept, nu va apuca aniversarea a 200 de ani de existență! Secuimea solicită ordine constituțională și stat de drept, iar în interiorul acestora, autonomie teritorială. Autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc este o
condiție prealabilă pentru reconcilierea româno-maghiară și o condiție prealabilă pentru stabilitatea în regiune. Să exprimăm acest mesaj la Sfântu Gheorghe, la 18 noiembrie 2018″, scrie în apel, potrivit www.dantanasa.ro.