ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În componenţa acestor lumânări parfumate intră atât ceară curată, cât şi ulei de mentă, extras din planta întreagă, chiar înainte de a înflori, prin distilare cu abur. Alături de mentol, care este componenta esenţială, aceste lumânări mai conţin şi acid oleanolic şi cetone. Respirând aerul dintr‐o încăpere în care arde o astfel de lumânare, beneficiem de mai multe efecte terapeutice: are proprietăţi decongestionante şi antispasmodice, foarte utile în bolile de astm, sinuzită sau bronşită.

Aceste lumânări mentolate acţionează eficient şi rapid în cazul crizelor cauzate de afecţiuni respiratorii, fiind foarte eficiente în calmarea acceselor de tuse convulsivă sau tuse tabagică.

Culoarea şi parfumul acestor lumânări constituie un alt factor calmant şi relaxant.

Articolul poate fi citit, integral, în ediția tipărită a Revistei „Leacuri & Rețete Călugărești”. Revista se găsește în rețelele de distribuție și pe site-ul Sophia.ro, la prețul de 8,9 lei