ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunțat că zece copii de la Spitalul Marie Curie, din București, vor fi operați pe cord deschis de o echipă de medici din Milano, informează Agerpres. De asemenea, oficialul a afirmat că au fost deblocate mai multe posturi la Spitalul Marie Curie, iar după 1 ianuarie vor fi suplimentate echipele care pleacă în Italia pentru pregătire medicală în acest domeniu. Din 2014, vor fi permanentizate operaţiile pe cord la copii în Spitalul 'Marie Curie', făcându-se apel şi la aceste echipe.
În perioada 2-8 decembrie vom avea o echipă formată din patru medici şi asistenţi care vor opera primii copii incluşi în acest program. O altă echipă va continua în perioada 8-14 decembrie să realizeze operaţii pe cord la copii, împreună cu medicii şi asistenţii români, astfel încât la sfârşitul celor două săptămâni să avem zece operaţii realizate la copii.

O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano a început, în luna septembrie, primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, aceasta fiind prima misiune din cadrul programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu clinica San Donato şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii Marie Curie a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care: aproximativ 1.500.000 de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 euro oferiţi de Ministerul Sănătăţii pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară. Pentru începerea cât mai rapidă a activităţii operatorii la "Marie Curie", Ministerul Sănătăţii a alocat în luna august 2013 fonduri de aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor şi a instrumentarului necesar.