ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 100 de mii de români care muncesc în străinătate riscă să-şi piardă locurile de muncă din cauza ANAF.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Fiscul a blocat conturile de 300 de agenţii de muncă temporară, astfel că acestea riscă să-şi închidă porţile, iar românii care şi-au găsit un job prin intermediul lor ar deveni şomeri.

"Aceste măsuri ne omoară activitatea şi creează, în acelaşi timp, o gravă problemă socială, întrucât companiile noastre sunt cele care asigură întreţinerea muncitorilor în ţările în care sunt detaşaţi, în situaţia de faţă nemaiputându-le asigura nici măcar întoarcerea în ţară. Gândiţi-vă câte familii depind de aceşti 100.000 de muncitori, practic sunt afectaţi circa 400.000 de oameni. Pentru noi, timpul este vital. Dacă până la sfârşitul lunii conturile noastre vor continua să fie blocate, toţi aceşti oameni vor rămâne pe drumuri. În tot acest timp, noi ne pierdem definitiv clienţii, circa 300 de firme vor dispărea, iar economia ţării va pierde anual, numai din contribuţii la salarii, peste 265 de milioane de euro", a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, Stephane Tison, directorul general al companiei Power Interim şi fondatorul Asociaţiei Naţională a Întreprinderilor de Muncă Temporară (ANIMT), scrie Mediafax.

Direcţia Antifraudă a ANAF a efectuat controale la firmele în cauză, după verificări Fiscul dispunând blocarea conturilor.