ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a dezvăluit joi, pentru agenția Mediafax, că termenul pentru depunerea ofertelor finale pentru construirea autostrăzii Comarnic-Braşov a fost amânat cu o lună, pentru data de 15 noiembrie, la cererea constructorilor.
 Constructorii au solicitat amânări de 60 de zile, de 90 de zile, motivând termenul prea scurt, şi i-am înţeles, pentru că ştiu că au bănci în spate. Pentru a fi siguri că avem ofertele le-am aprobat extinderea termenului cu o lună. Contractul va fi semnat în acest an.

Șapte companii sunt înscrise în cursa pentru construirea Autostrăzii Zăpezii: asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci - Strabag - Aktor şi Impregilo - Salini.

În anul 2010, asocierea Vinci (Franţa)-Aktor (Grecia) a câștigat licitația pentru construirea autostrăzi, dar a renunțat ulterior la acest contract.

Narcisa Neaga afirmase, la sfârșitul lunii septembrie, că cel puțin anumite sectoare din autostrada Comarnic - Brașov vor fi disponibile în anul 2016.

De asemenea, traseul autostrăziia fost modificat la mijlocul lunii septembrie. Astfel, tronsonul nu va mai trece "aproape de mijlocul oraşului Buşteni", cum se menționa inițial în proiect, și s-a preferat construirea a aproximativ 10 kilometri de tunel, dintre cei 58 de kilometri ai tronsonului.