Ziua Internațională a Autismului este o inițiativă de celebrare a neurodiversității oamenilor cu spectru autist, care se sărbătorește anual, pe 18 iunie. Evenimentul dorește să atragă atenția asupra potențialului înnăscut al tuturor oamenilor, inclusiv al celor cu spectru autist.

Astfel, în luna iunie, organizațiile care se ocupă de copiii cu autism celebrează această zi cu evenimente care au ca scop convingerea „neurotipicilor”, a persoanelor care nu au spectru autist, că cei autiști sunt indivizi unici care nu ar trebui considerați cazuri medicale și că, în loc să fie considerați o abatere de la normă care trebuie tratată sau vindecată, ei ar trebui văzuți ca fiind diferiți, mai mult decât având o dizabilitate.

 

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.