ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O anchetă a fost demarată miercuri în şcolile din Bumbeşti Jiu de către Inspectoratul Şcolar Gorj, aproximativ 200 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ fiind duşi la analize după ce un profesor a fost diagnosticat cu tuberculoză, managerii şcolilor neanunţând situaţia la ISJ.

Un profesor de muzică din Bumbeşti Jiu, care ţinea ore la liceul şi la şcoala generală din oraş, dar şi la alte unităţi de învăţământ din apropierea localităţii, a fost diagnosticat cu tuberculoză în 29 decembrie şi internat la Sanatoriul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din localitatea Runcu.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a cerut dezinsecţia în şcolile respective, după vacanţa şcolară, iar elevii din liceul şi şcoala generală din Bumbeşti Jiu au fost vaccinaţi, fiind testaţi pentru eventuale îmbolnăviri. De asemenea, aproximativ 200 de copii sunt supuşi unor investigaţii medicale suplimentare la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cu începere de marţi.

După ce cadrele medicale au constatat că se impune acest lucru în urma analizării rezultatelor testelor, 50 de elevi au fost duşi marţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean pentru investigaţii suplimentare, alte grupuri de câte 50 de elevi urmând să fie aduse la Târgu Jiu pentru investigaţii suplimentare.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a declarat că a aflat despre această situaţie marţi, când la spital au început să fie aduşi elevi pentru analize medicale. El a spus că a mers să discute cu medicii, care l-au asigurat că nu sunt probleme deosebite pentru elevi.

Şeful ISJ Gorj a mai declarat că a trimis inspectori la şcolile din Bumbeşti Jiu, ca să afle de ce ISJ nu a fost informat despre cazul profesorului cu TBC.

"Miercuri dimineaţă am trimis inspectorii la unităţile de învăţământ de la Bumbeşti Jiu pentru a afla ce anume s-a întâmplat acolo şi de ce niciun director nu a informat şi Inspectoratul Şcolar despre această situaţie. Nu se poate să avem sute de elevi vaccinaţi pentru că au intrat în contact cu acel profesor, iar eu să aflu de la jurnalişti că avem o problemă medicală la acele şcoli. Nu sunt probleme deosebite pentru copii, în sensul că ar avea vreunul TBC. Cei care fac investigaţiile suplimentare, adică radiografii la plămâni, au o imunitate mai scăzută şi e bine să li se facă toate procedurile pentru a elimina orice suspiciune", a spus şeful ISJ Gorj.