Ziua internațională a Țestoaselor se sărbătorește, anual,  la data de 23 mai. În această zi, oamenii sunt încurajați să descopere lumea broaștelor țestoase și să învețe cum pot contribui la protejarea lor. Oamenii din toată lumea sărbătoresc această zi într-o varietate de feluri, de la a se costuma în țestoase până la salvarea lor de pe șosea sau prin activități de cercetare.

Ziua internațională a Țestoaselor a fost stabilită astăzi, pentru a crește respectul și cunoștințele, totodată, despre cel mai bătrân animal de pe planetă. Țestoasele sunt reptile care au dezoltat o carapace cartilaginoasă sau osoasă. Deși sunt aici de foarte mulți ani, ele încep, treptat să dispară, din cauza industriei de mâncăruri exotice, distrugerea habitatului și traficul de animale sălbatice, a treia mare afacere ilegală din lume, după traficul de droguri și de arme. Am mai enumera aici și traficul de organe, dar aceasta este o altă poveste.

Ce putem face pentru țestoase: să nu le cumpărăm niciodată de la un pet-shop, pentru a nu crește cererea de animale sălbatice de pe piață. Să nu le scoatem niciodată din habitatul lor natural, din sălbăticie decât dacă sunt bolnave, rănite sau au nevoie de alt tip de ajutor. Dacă o țestoasă traversează un drum, de regulă circulat, este bine să fie ridicată și trimisă mai departe în direcția în care mergea deja. Deasemenea, un iubitor de țestoase responsabil, ar raporta poliției animalelor orice act de cruzime sau vânzare ilegală de țestoase.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews