ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua internațională a Țestoaselor se sărbătorește, anual, la data de 23 mai. În această zi, oamenii sunt încurajați să descopere lumea broaștelor țestoase și să învețe cum pot contribui la protejarea lor. Oamenii din toată lumea sărbătoresc această zi într-o varietate de feluri, de la a se costuma în țestoase până la salvarea lor de pe șosea sau prin activități de cercetare.

Ziua internațională a Țestoaselor a fost stabilită astăzi, pentru a crește respectul și cunoștințele, totodată, despre cel mai bătrân animal de pe planetă. Țestoasele sunt reptile care au dezvoltat o carapace cartilaginoasă sau osoasă. Deși sunt aici de foarte mulți ani, ele încep, treptat să dispară, din cauza industriei de mâncăruri exotice, distrugerea habitatului și traficul de animale sălbatice, a treia mare afacere ilegală din lume, după traficul de droguri și de arme. Am mai enumera aici și traficul de organe, dar aceasta este o altă poveste.

Ce putem face pentru țestoase: să nu le cumpărăm niciodată de la un pet-shop, pentru a nu crește cererea de animale sălbatice de pe piață. Să nu le scoatem niciodată din habitatul lor natural, din sălbăticie decât dacă sunt bolnave, rănite sau au nevoie de alt tip de ajutor. Dacă o țestoasă traversează un drum, de regulă circulat, este bine să fie ridicată și trimisă mai departe în direcția în care mergea deja. Deasemenea, un iubitor de țestoase responsabil, ar raporta poliției animalelor orice act de cruzime sau vânzare ilegală de țestoase.