ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat american John Kerry se află de marți la Berlin într-o vizită care are loc înainte de împlinirea, luna viitoare, a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Livrare gratuita in 24 de ore!

John Kerry s-a întâlnit marți seara cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, cu care a discutat o serie de subiecte de actualitate internațională, precum lupta împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, conflictul din estul Ucrainei și dosarul nuclear iranian. Miercuri, cei doi vor depune flori la memorialul Zidului Berlinului, informează Agerpres.

Relațiile americano-germane raman marcate de tensiuni, ca urmare a dezvăluirilor din 2013 despre activități ale spionajului american pe teritoriul german, inclusiv interceptarea convorbirilor telefonice ale cancelarului Angela Merkel, notează DPA.

Germania marchează la 9 noiembrie 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, un simbol al 'războiului rece' construit în 1961 și demolat în săptămânile de după 9 noiembrie 1989.