ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfânta Mironosiță Salomeea, una dintre femeile care au crezut în Mântuitorul Iisus Hristos și I-au urmat Lui pe tot parcursul predicii și lucrării Lui de mântuire, este prăznuită în Biserica Ortodoxă la data de 3 august. 
 
Tot pe 3 august, Biserica îi pomenește pe Cuvioșii Ioanichie, Dalmat și Faust; Sfântul Sfințit Mucenic Ștefan, episcopul Romei; Cuviosul Ioan Mărturisitorul.

Sfânta Salomeea Mironosița a fost soția lui Zevedei și mama celor doi Sfinți Apostoli Iacob și Ioan Evanghelistul. Este numită de evanghelistul Matei „mama fiilor lui Zevedeu” (Matei 20, 20; 27, 56), fără să o numească Salomeea, iar de evanghelistul Marcu este numită Salomeea (Marcu 15, 40; 16, 1), fără să o numească mamă a fiilor lui Zevedeu sau a apostolilor Ioan și Iacov.

Într-o zi, neînțelegând adevăratul sens al misiunii Domnului și crezând că El a venit să întemeieze o împărăție pamântească, ea I-a cerut să acorde fiilor ei un loc de cinste în împărăția Sa. Hristos a îndreptat-o, amintindu-i că cei care vor să fie părtași la slava Lui trebuie mai înainte sa bea din potirul Patimii Lui (cf. Matei 20, 20). De abia  mai târziu s-a încredințat de înaltul înțeles al răspunsului primit atunci. 

Salomeea a fost de față la patimile și răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos (Matei 27, 56). În dimineața Sfintei Învieri a fost la mormânt împreună cu celelalte mironosițe, cărora li s-a arătat Mântuitorul Hristos. Ca una din femeile purtătoare de mir care au dus miresme la mormântul Domnului și au găsit mormântul gol, Salomeea este sărbătorită ca una dintre cele care au adus prima veste bună despre Înviere lumii întregi, în special în Duminica Femeilor Mironosițe.

Sfintele mironosițe, împreună cu Salomeea, au fost prinse și întemnițate împreună cu alți creștini. După aceea au fost urcați într-o corabie și lăsați în mijlocul mării.

Corabia a ajuns pe coastele Provencei, în Franța de azi. Mironosițele au răspândit în această parte a lumii cuvântul Domnului. Maria lui Cleopa și Salomeea s-au stabilit într-o insulă de la gura Ronului, unde au rămas până la moarte.