ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu toții am asteptat cu nerăbdarea venirea verii. Băile în mare si răsfățul în razele calde ale soarelui fac parte din planurile de concediu ale majorității celor îndragostiți de acest anotimp. Cu toate acestea, nu trebuie sa uităm că temperaturile foarte ridicate pot avea un efect devastator asupra pielii și în special asupra tenului.Mai jos vă indicăm 5 pași simpli care să vă ajute să vă îngrijiți fața pe parcursul verii.

1.Curățare

În primul rând, trebuie să ne curățăm în profunzime tenul, dimineața, dupa procesul de regenerare din timpul nopții. Este cunoscut deja faptul că vara porii se pot astupa mult mai ușor din cauza căldurii, dar și a excesului de sebum. Folosește un gel de curățare potrivit tipului tău de ten sau pur și simplu spală-te pe față cu apa rece și apoi tonifică tenul cu loțiunea specială pentru tine. Nu uita că fața trebuie curățată și înainte de culcare. Pentru că transpiri, praful, bacteriile, produsele de machiaj înfundă porii, iar dacă nu le îndepărtezi înainte de culcare, pot duce la iritații, acnee, pete roșii si mâncărimi

2.Exfoliere

Este important ca în timpul verii să exfoliezi regulat tenul, deoarece în acest anotimp pielea nu are același grad de sensibilitate și nu este la fel de uscată ca și pe timpul ierii. Însă nu incerca o exfoliere mult prea puternică pentru că vei expune tenul și mai mult soarelui, ci una blânda acasă, de câteva ori pe saptămână cu un produs cosmetic sau unul natural cum ar fi un amestec de gălbenuș cu mălai.

3.Hidratare

Dupa exfoliere urmează hidratarea pielii. Folosește o cremă care are o textură subțire, neuleioasă, care să nu înfunde porii și să intre ușor în piele. Bineînteles este vital să alegi o cremă adecvată tipului tău de ten. Dacă ai un ten normal, ai nevoie de hidratare, tenul uscat și sensibil necesită hrănire și calmare, iar cel gras matifiere. Măștile hidratante din comerț sau făcute în casă sunt, de asemenea, de ajutor în această perioadă.
Un criteriu esential în alegerea cremei de față este  factorul de protecție. Soarele este mult mai puternic acum și de aceea SPF-ul trebuie să fie de minim 30. Trebuie să te protejezi de razele UVA, care îmbătrânesc pielea, dar ți de cele UVB care provoacă arsuri. Ai grijă că unele creme oferă protecție numai pentru razele UVB. Citește cu atenție eticheta și alege protecție dublă. Aplică această cremă pe întreaga față, pe gât, dar și pe decolteu.

4.Machiaj

După ce aplicăm crema de față, putem începe ritualul de machiaj aplicând fondul de ten și restul produselor. Este recomandat să renunți la fondul de ten pe care îl foloseai în timpul iernii și să alegi un fond de ten mineral, aerat, care îți ajută tenul să suporte căldura și transpirația excesivă. Fardurile lichide sau cremă  nu sunt iarași indicate deoarece,  din cauza transpirației, ele se vor strânge în colțurile ochilor, sau în pliurile pleoapelor. Un fard de ochi mineral pudră, într-un strat cât mai subțire, va fi suficient. Dacă dorești să porți machiaj și în timp ce te relaxexi la mare sau piscine poți apela la produse rezistente la apă dar trebuie să știi că ai nevoie de loțiuni și demachiante speciael pentru a le îndepărta.

5.Sport și alimentație

Cremele cu protecție solară blochează numai 55% din radicalii liberi. Această discrepanță lasă o gaură în protecția tenului, care duce la apariția ridurilor. Astfel, mișcarea și alimentația corespunzătoare vin în completarea produselor cosmetice. Sportul duce la o piele mai fermă, mai luminoasă și mai curată, exercițiile fizice fiind cele care aduc pielii oxigenul și nutrimenții necesari pentru producția de colagen. Alimentația este, de asemenea, un factor deosebit de important.  Produsele bogate în antioxidanți cum ar fi: fructe de pădure, struguri, portocale, prune, ananas , trebuie incluse neapărat în dieta zilnică.
Urmând acești 5 pași veți constata în scurt timp câ tenul dumneavoastră va fi luminos, proaspăt și pregătit de vacanță.