ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma unionistă Acțiunea 2012 și Organizația studenților basarabeni din Timișoara vor desfășura în centrul Timișoarei un imens tricolor de 100 de metri. Evenimentul va avea loc pe 27 martie la ora 17:00 în Piața Operei pentru a marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

O istorie sincera a poporului român - comanda online

Acțiunea va începe la bustul Regelui Ferdinand din Piața Operei de unde tricolorul imens va fi desfășurat spre Operă și spre strada pietonală. Prin intermediul acestei acțiuni organizatorii doresc să reamintească importanța Unirii Basarbiei cu România din 1918 și vor semnala necesitatea reîntregirii naţionale.

Basarabia este prima regiune românească care a revenit la Țara Mamă, România, pe 27 martie 1918, fiind urmată de celelalte regiuni. În urma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, URSS și-a arătat dorința de a ocupa Basarabia, făcând-o mai târziu, pe 28 iunie 1940, când i-a despărtit pe românii basarabeni de Patria-Mamă. Chiar dacă pactul Ribentrop-Molotov a fost condamnat, consecințele sale nu au fost reparate. Acțiunea 2012 militează deschis pentru re-Unirea celor doua state românești, Republica Moldova și România.

Tricolorul este cel care a reușit să ne unească de fiecare dată, indiferent de situația geo-politică din cele 2 state românești. În acest moment chiar dacă suntem 2 state diferite tricolorul este un lucru comun care demonstrează că noi suntem același popor pentru că ambele state au drept steag tricolorul. Timișoara și Chișinău sunt 2 orașe care au și ele lucruri în comun și anume revoluțiile din 1989, respectiv 2009.”

Totodată, în mai multe oraşe, inclusiv Chişinău, membrii Platformei Civice vor marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România prin acţiuni similare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews