ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Capitalei a publicat, la finalul lunii aprilie, ultima listă actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de risc seismic.

Descarcă aici lista clădirilor cu risc seismic din Capitală

187 de clădiri sunt considerate pericol public (clasa I de risc seismic care prezintă pericol public). Alte 184 au risc ridicat de prăbuşire (clasa I de risc seismic, cu risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur, dar care nu prezintă pericol public).

307 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care, sub aspectul cutremurului, pot suferi degradări structurale majore. 86 de imobile sunt încadrate în clasa III de risc seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale ce nu afectează semnificativ siguranţa structurală.

Numărul imobilelor încadrate în categorii de urgenţe, conform normativului P100-92, neîncadrate în clase de risc seismic corespunzător, este de 1609.

Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrările la 41.