ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) a demarat cea de-a 23-a ediţie a festivalului studenţesc, StudentFest. De data aceasta, tema ediţiei din 2014 este IMPACT, care își propune să evidențieze puterea pe care StudentFest o poate avea asupra tinerilor artiști, precum și asupra publicului, deopotrivă. ActiveNews este partener media al evenimentului de la Timişoara.

Festivalul va cuprinde mai multe secţiuni:arte plastice, benzi desenate, concerte, dans, experimentarium, film, fotografie, literatură, party, publicitate, street-art, teatru.

"Și în 2014 se continuă conceptul început în anul 2012. Astfel, participanții acestei ediții vor lua parte la 7 zile intensive de workshopuri și traininguri de creație la care s-au înscris în prealabil, iar publicul larg va avea ocazia apoi să urmărească ceea ce aceștia au învățat și creat. De asemenea, secțiunile din cadrul festivalului te așteaptă, în toate cele 10 zile, la peste 70 de evenimente deschise tuturor, în care tinerii artiști au prim planul: expoziții de artă, spectacole de dans și de teatru, proiecții de filme, animații și reclame, experimente științifice, lansări de carte, conferințe, concerte de folk, jazz și rock”, spun reprezentanţii OSUT.

Din program nu vor lipsi proiecţiile de film, concertele rock şi jazz (The Case, Sonatic, Sebastian Spanache Trio, Alternosfera și Vița de Vie), experimentele, spectacolele de teatru sau expoziţiile de fotografie. StudentFest a debutat în 1992, inițial ca un protest împotriva cenzurii libertății de exprimare. În decursul acestor ani a avut peste 7.000 de participanți și invitați speciali, rolul principal al acestui eveniment fiind acela de a instiga la creativitatea și cultivarea spiritului și de a promova tinerii artiști.

Accesul publicului este gratuit la toate evenimentele.

Programul-StudentFest-2014