ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotografia care surprinde asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia a fost desemnată Fotografia de Presă a Anului, scrie Moscow Times.

Autorul, Burhan Ozbilici, fotograful agenției Associated Press, a fost martor la asasinatul petrecut pe 19 decembrie 2016, la Ankara. El a surprins pe pelicula haosul stârnit după uciderea ambasadorului Andrei Karlov.

Juriul a considerat că fotografia „vorbește despre vremurile pline de ură în care trăim” și i-a acordat lui Ozbilici și un premiu în valoare de 10.000 de euro.

Ediția din 2017 a strans la start 5.000 de fotografi din 125 de tări.

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a murit după ce a fost împușcat în timp ce se afla la o expoziție de artă, unde susținea un discurs.

Atentatorul, Mevlut Mert Altintaș, era ofițer de poliție. El avea 22 de ani, absolvise o școală de poliție în urmă cu doi ani și făcea parte din forțele antirevoltă din Ankara. „Nu uitați Alepul! Nu uitați Siria”, a strigat el după ce l-a împușcat pe ambasador.

Foto: The Moscow TImes