ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Examenele la Evaluarea națională 2018 au început în această dimineață, cu proba scrisă la Limba și Literatura română. Peste 150 000 de elevi susțin examenele în funcție de care vor stabilite și mediile de admitere la liceu. 
 
Candidații nu au acces în săli cu telefoanele mobile, manuale, fișe sau alte materiale care ar putea reprezenta surse de inspirație. Absolvenții clasei a opta vor putea intra in sălile in care are loc examinarea doar cu buletinul sau certificatul de naștere. Pe durata examenului, sălile de clasă vor fi supravegheate video și audio. Pe 13 iunie are loc proba scrisă la matematică, iar pe 14 iunie cea la limba și literatura maternă.
 
În funcție de notele de la Evaluarea Națională, va fi stabilită media de admitere la liceu. Media examenului din aceste zile va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporție de 25% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.
 
Pentru sesizarea oricărei nereguli, Ministerul Educației pune la dispoziție Tel Verde: 0800 801 100, la care se poate suna în perioada 11-15 iunie, între orele 08.00-16.00, de luni până joi, iar vineri, în intervalul 08.00 - 14.00.