ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Le urez succes tuturor celor care au intrat în această luptă și care au un crez înscris și în primele rânduri din Constituție: România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

Alianța Noastră România insistă asupra suveranității politice, economice și culturale, țara noastră fiind supusă în ultimele două decenii și jumătate, mai ales în ultima decadă, unui proces de ruinare internă a pilonilor de stabilitate socială.

Loviturile date Bisericii Ortodoxe și Familiei în mass media controlată, inclusiv prin reprezentanți ai unei așa zise "societăți civile" edificată prin banii extremistului neomarxist cu pretenții mesianice - este vorba desigur de miliardarul G. Soros - sunt fără precedent în istoria post-comunistă.

Presiunea la care este supus capitalul autohton, asuprirea de către organele de control fiscal a antreprenoriatului local și sprijinirea marilor corporații, au dus la ruina multor afaceri. Procesul dezindustrializării, început în primii ani după 1989 de către un personaj pe care îl regăsim astăzi într-un partid istoric, a ajuns aproape de final; ultima redută, de care depinde suveranitatea energetică, fiind asaltată continuu.

Oficial, pământul arabil și pădurile au fost înstrăinate în proporție de 30%, însă studii independente arată că acest procent a trecut de 40%.

Suntem o țară agrară care importă peste 70% din alimente, am ajuns în situația ridicolă ca să cumpărăm pâine adusă congelată din străinătate, nu avem o fabrică de tractoare - deși la Brașov au fost făcute tractoare ce au fost vândute pe toate continentele. Nu mai avem o industrie alimentară semnificativă.

De 26 de ani, cel mai batjocorit segment social a fost populația rurală, deși reprezintă aproape jumătate din totalul cetățenilor români. Accesul lor la Învățământ și Sănătate este la nivelul țărilor din continentele sărace. Cea mai mare parte dintre țărani au plecat în Occident, majoritatea prestând munci slab calificate sau lucrând în construcții.
Deși în România a fost pace, suntem pe locul doi mondial ca migrație după Siria, țară care se află de 5 ani în război.

Numai aparent a fost pace. În fapt am avut o clică de escroci slugarnici care au vandalizat bogăția țării, în paralel cu punerea ei la discreția forțelor externe.

Pentru că tot am adus vorba, Armata trebuie să revină la statutul de principal element formativ al bărbaților acestei țări, iar Industria de Apărare trebuie să redevină competitivă în lume.

În România fiecare bărbat trebuie să poată să-și apere pământul strămoșesc, așa cum s-a întâmplat în toată istoria țării.

România pierde anual aproape 200.000 de cetățeni, mai mult decât populația unui oraș mediu ca Buzăul. Demografic, suntem în plin dezastru, nașterile fiind anual cu zeci de mii mai puține decât decesele. În 2050 se anunță deja că numărul de cetățeni români va fi de doar 16 milioane. Prognoza pentru 2100 este catastrofală: vom fi între 8 și 10 milioane!

Cu toate acestea, autoritățile statului nu susțin inițiativa construita de Coaliția pentru Familie, care, prin semnăturile a trei milioane de români de credințe diferite, vrea să stabilizeze structura Familiei în Constituție, în ciuda presiunilor venite de la cei care au vrut să-și proiecteze fantasmele unui construct social complet artificial.

Poate ca tot ce am scris aici știți și voi. De 26 de ani, partidele s-au rotit la guvernare și au făcut toate alianțele pre și post electorale posibile; au fost la mereu putere și au dat măsura capacității de a gestiona problemele Statului. Structura din 1990 a FSN este difuzată acum în tot spectrul politic mainstream.

De aceea am răspuns apelului prietenului meu Marian Munteanu, alături de care ne-am opus in 1990 - dupa o revoltă populară la care am participat amandoi -, unui regim care venise la putere și se legitimase printr-o farsă sângeroasă, care a făcut mii de victime în toată țara, după ce regimul Ceaușescu a fost îndepărtat de popor. În ANR au venit la chemarea lui mulți dintre cei care sunt mânați de sentimente patriotice și identitare profunde.

Și astăzi este un moment de răscruce, dar sunt semne de dezgheț pe plan mondial, o dată cu recâștigarea Statelor Unite de către forțele politice conservatoare. Însă nu putem să pornim la refacerea țesutului național cu partide incapabile ca să aibă altă prioritate decât interesele personale sau de gașcă.

Candidez pentru prima dată în viață din partea unui partid.

Mi-am ales un județ greu, Buzău, un județ sărăcit, dezindustrializat, lipsit de infrastructură, ținut în plasa unei cleptocrații roșii.

Aparent va fi greu că să răzbat, interesele județului fiind subordonate de pletora locală.

Însă este un județ cu un enorm potențial agricol, turistic (zona montană este de o frumusețe sălbatică excepțională), dar și industrial (în diverse ramuri, de la alimentară la ușoară și grea). Bine gestionat și dezvoltat, ar putea să aducă înapoi românii plecați în bejenie din cauze economice și să ridice nivelul de trai al celor care au rămas în județ.

Buzăul este și o veche vatra creștină, care ascunde așezări monastice rupestre săpate în stâncă de pustnici, ce arată o continuitate de credință ce a vertebrat spiritual și cultural tot ținutul.

M-am uitat pe stradă la chipul oamenilor. Buzoienii trebuie să-și recâștige zâmbetul pierdut.

Iar Alianța Noastră România are toată îndreptățirea și voința că să spună că acest lucru este perfect posibil. Nu numai posibil, dar nu există o alternativă la asta: suntem obligați ca să aducem demnitatea pierdută înapoi, în viața fiecărui cetățean care trăiește pe aceste meleaguri.

Doamne, ajută!